Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki kļūs par Itālijas augstākās līgas ("Lega Basket Serie A") kluba Pezāro "Victoria Libertas" treneri, zināms portālam "Delfi".

Pezāro komanda šo sezonu uzsākusi ar vienu panākumu četrās spēlēs. Otrdien komandas galvenais treneris Aleksandars Petrovičs paziņoja, ka viņš atkāpjas no sava amata, ziņots čempionāta mājaslapā.

Portālam "Delfi" zināms, ka Petroviča pozīciju ieņems Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Banki dzimtenē nav strādājis kopš 2017./2018. gada sezonas, kad speciālists vadīja Turīnas "Auxulium" vienību. Treneris vēlāk strādājis ar ULEB Eirolīgas klubu Bambergas "Brose", VTB Vienotās līgas vienību "Lokomotiv Kubaņ", kā arī par asistentu Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas komandā "Long Island Nets".

Speciālists gan karjeras laikā pārstāvējis vairākas Itālijas komandas. 2006. gadā viņš kā galvenā trenera Simones Pjanidžani asistents uzsāka darbu Sjēnas "Montepaschi" vienībā. Trenera asistenta amatā Sjēnas klubā viņš sešreiz triumfēja Itālijas čempionātā, kā arī divas reizes izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgā. Savukārt pirms 2012./2013. gada sezonas Banki no Pjanidžani pārņēma galvenā trenera pienākumus, vēlreiz triumfējot Itālijas līgā, bet Eirolīgā sasniedzot otro turnīra fāzi.

Latvijas basketbola izlase nākamās spēlēs aizvadīs 25. un 29. novembrī, kad 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīrā vispirms viesosies Serbijā, bet pēc tam mājās uzņems Slovākijas izlasi.

Banki vadītais "Victoria Libertas" klubs eirokausos šosezon nestartē. Speciālists tādējādi brīvi varēs vadīt Latvijas izlasi Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) noteiktajos izlašu "logos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!