Latvijas vīriešu basketbola izlasei gaidāmajās 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs nevarēs palīdzēt arī Francijas augstākās līgas vienības "BCM Gravelines-Dunkerque" uzbrucējs Ojārs Siliņš, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Siliņu izlases kandidātu sarakstā aizstājis basketbola kluba "Ogre" uzbrucējs Kristaps Dārgais, kurš bija iekļauts sākotnējā paplašinātajā izlases sastāvā. Dārgais līdz šim nav pārstāvējis nedz pieaugošo valstsvienību, nedz kādu no jauniešu izlasēm.

"Siliņa savainojums izrādījies nopietnāks, nekā sākotnēji domāts," situāciju komentē Latvijas vīriešu izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. "Atveseļošanās ilgs vismaz mēnesi un skaidrs, ka šajā ciklā viņš nevarēs palīdzēt. Ņemot vērā situāciju uzbrucēju pozīcijās, kopā ar galveno treneri Robertu Štelmaheru nolēmām uz treniņiem uzaicināt Kristapu Dārgo."

Valstsvienībai no nākamās pirmdienas līdz ceturtdienai paredzēti septiņi treniņi, LBS mājaslapā norādījis Štālbergs. Savukārt piektdienas rītā sagaidāms vēl viens iesildīšanās treniņš pirms vakarā gaidāmā mača pret Bosnijas un Hercegovinas izlasei.

Latvijas izlase piektdien ar viesiem no Bosnijas un Hercegovinas tiksies pulksten 19.30 "Arēnā Rīga", bet 24. februārī komanda viesosies pie Bulgārijas valstsvienības.

Jau ziņots, ka Žani Peineru nomācis cirkšņa savainojums, kura dēļ viņš laukumā nav devies kopš 18. decembra. Uzbrucēja pozīcijas spēlētājs pirmdien veiks veselības pārbaudi, ar ko tiks noteikts, vai viņš var palīdzēt komandai.

ULEB Eirolīgā spēlējošie Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Rihards Lomažs un Rolands Šmits nav spējuši pievienoties izlasei paralēli notiekošo klubu spēļu dēļ. Savukārt vēl dažādi apstākļi patraucējuši Itālijā spēlējošajiem Andrejam Gražulim un Ingum Jakovičam. Gražulis spēlē Itālijas otrajā augstākajā līgā, kurā nav paredzēts pārtraukums izlašu spēļu laikā, bet Jakoviču uz izlasi nav palaidis Varēzes basketbola klubs.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti:

Aizsargi – Aigars Šķēle ("Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils", Latvija), Rinalds Sirsniņš ("Ogre", Latvija), Artūrs Žagars ("Joventut", Spānija), Jānis Blūms ("VEF Rīga", Latvija), Artūrs Kurucs ("VEF Rīga", Latvija), Artis Ate ("Cluj Napoca", Rumānija);

Uzbrucēji – Mārtiņš Laksa ("Start Lublin", Polija), Žanis Peiners ("Partizan", Serbija), Māris Gulbis ("Ventspils", Latvija), Artjoms Butjankovs ("Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris ("Parma", Krievija), Kristaps Dārgais ("Ogre", Latvija);

Centri – Mārtiņš Meiers ("Budučnost", Melnkalne), Klāvs Čavars ("Ventspils", Latvija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!