Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas ratiņbasketbola izlase svētdien, 18. jūlijā, Pirejā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta B divīzijā.

Cīņā par bronzu otrā līmeņa turnīrā Latvija ar rezultātu 72:49 (16:19, 16:9, 19:13, 21:8) pārspēja Horvātijas izlasi.

Latvijas valstsvienībā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Gabranovs, 14 punkti, desmit atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles bija Raimundam Beginskim, bet 12 punktus guva Gatis Veinbergs. Turnīra pēdējā mačā pie spēlēšanas tika visi 12 Latvijas spēlētāji.

Horvātijas izlasei 20 punktus guva un 14 bumbas zem groziem izcīnīja Ademirs Demirovičs.

Beginskis tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet izlases kapteinis Kārlis Podnieks tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā.

Jau ziņots, ka pirmajā A grupas spēlē Latvija ar 81:52 uzvarēja mājinieci Grieķiju, bet otrajā pārspēja Krieviju ar 69:51. Grupu turnīru latvieši noslēdza ar 85:74 uzvaru pār Bosniju un Hercegovinu. Ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 59:39 guva virsroku pār Serbiju, bet pusfinālā Latvija ar 54:65 piekāpās Austrijai, tādējādi neizcīnot ceļazīmi uz A divīziju.

Pirmajā posmā astoņas komandas bija sadalītas divos četriniekos. Otrajā grupā spēlēja Austrijas, Horvātijas, Lietuvas un Serbijas komandas.

Latvijas izlase turnīram gatavojās treniņnometnēs Priekuļos un Cēsīs.

Komandu trenē lietuviešu speciālists Nerijus Venckus, tai palīdz sporta ārsts Mārcis Jakovičs (Madona) un menedžeris Aigars Miklāvs (Cēsis).

Pandēmijas dēļ 2020. gadā paredzētais Eiropas čempionāta turnīrs tika pārcelts uz 2021. gadu.

2020./2021. gada sezonā Kārlis Podnieks kļuva par Vācijas čempionu un izcīnīja otro vietu Eirolīgā, Raimunds Beginskis izcīnīja trešo vietu Itālijas čempionātā, Dmitrijs Rukavišņikovs un Ralfs Bundziņš spēlēja Itālijā, Kārlis Gabranovs – Francijā.

2016. gada Eiropas čempionātā Latvijas komanda B divīzijā izcīnīja piekto vietu, bet 2018. gadā – astoto vietu.

Komandas sastāvs: Raimunds Beginskis (Līvāni), Kārlis Podnieks (Tērvete), Kārlis Gabranovs (Kārsavas novada Ruskulova), Kaspars Turks (Babīte), Agris Lasmans (Valmiera), Ansis Bērziņš (Alūksne), Andrejs Kirillovs (Rīga), Dmitrijs Rukavišņikovs (Carnikava), Vladimirs Saņuks (Jelgava), Ralfs Bundziņš (Ranka), Gatis Veinbergs un Elvis Urga (abi Dobele).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!