Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase 11 spēlētāju sastāvā dosies uz nedēļas nogalē gaidāmajām pārbaudes spēlēm Helsinkos, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas sieviešu valstsvienība gatavojas ziemas sezonā paredzētajām Eiropas 2023. gada čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, tāpēc nedēļas nogalē Helsinkos aizvadīs pārbaudes spēles ar Igaunijas un Somijas izlasēm.

Kopš 25. jūlija Latvijas komanda aizvadījusi četrus treniņus, kuros piedalījās 13 basketbolistes. Kitija Laksa savainojuma dēļ pagaidām trenējas atvieglotā režīmā un spēlēt nevar. Slimības dēļ uz Helsinkiem nedodas Ilze Jākobsone.

"Nespēlējot Ilzei un arī Elīnai Babkinai, kura komandai pievienosies nākamnedēļ, treneriem būs iespēja pārbaudīt citas spēlētājas," teica galvenais treneris Gundars Vētra. "Savukārt jaunajām basketbolistēm būs iespēja pierādīt, ka viņas var palīdzēt komandai."

Nākamnedēļ turpināsies treniņi, pēc kuriem mūsu komanda dosies uz Tālajiem Austrumiem. 11. un 12. augustā paredzētas spēles ar Japānas izlasi, bet 19. un 20. augustā – ar Dienvidkorejas izlasi. Abas Āzijas komandas gatavojas septembrī paredzētajai Pasaules kausa izcīņai.

Savainojuma dēļ pagaidām individuāli trenējas Anete Šteinberga, savukārt Digna Strautmane piedalās vasaras līgas spēlēs Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!