Foto: F64

Latvijas sieviešu izlase pēc uzvara pār Lielbritāniju atguvusi pārliecību par saviem spēkiem, un tagad nopietni gatavojas svarīgajai cīņai pret Krieviju, atzina Latvijas galvenais izlases treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīra trešajā spēlē ar 67:58 (20:20, 26:27, 49:38) uzvarēja Lielbritānijas izlasi, saglabājot izredzes kvalificēties otrajam posmam.

"Ļoti svarīgs panākums, kas saglabā cerības kvalificēties otrajam posmam un ir labs psiholoģiskais dopings pēc diviem zaudējumiem. Gandrīz visu laiku kontrolējām spēli. Labi strādāja aizsardzība, kas palīdzēja noturēt relatīvu līdzsvaru pirmajā puslaikā, kad uzbrukums nebija tik rezultatīvs, kā gribētos," Zvirgzdiņa sacītais citēts "basket.lv".

Uzbrukuma problēmām bija loģiski izskaidrojumi. Pirmkārt, iesildīšanās laikā gan Anete (Jēkabsone-Žogota), gan Gunta (Baško-Melnbārde) sajuta iepriekšējās spēlēs gūto savainojumu sekas. Tās ietekmēja gan viņu darbības, gan arī mūsu, treneru, lēmumu pietaupīt līderes. Otrkārt, bija jūtams iepriekšējo neveiksmju radītais psiholoģiskais slogs. Treškārt, novērtēsim arī pretinieču aizsardzību, kas darbojās ļoti labi. Par laimi, šodien laukumā atradās līderes. Pirmajā puslaikā par tādu kļuva Anete Šteinberga, otrajā veiksmīgi iniciatīvu uzņēmās Jēkabsone un Baško," turpināja treneris.

Noslēgumā Zvirgzdiņš sacīja: "Noskaņojums uzlabojies un tādā būs vieglāk sagatavoties spēlei ar Krievijas izlasi. Tajā mūs gaida liels pretinieču augumu pārsvars, bet nebūs tik agresīva spiediena uz mūsu ārējo līniju. Krievijai ir pieredzējusi komanda, kuru prasmīgi diriģē amerikāņu saspēles vadītāja. Teorētiski ir skaidrs, kas jāizdara aizsardzībā, lai viņas apturētu, bet ieceres vajadzēs realizēt laukumā. Galvenais jābūt pārliecībai, ka varam nospēlēt veiksmīgi. Man pašam tāda ir, un, kopā ar kolēģiem, centīšos tādu iedvest arī spēlētājām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!