Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā ceturtdien Rīgā ar rezultātu 67:73 piekapās Vācijas valstsvienībai, apgrūtinot sev cīņu par finālturnīru.

Latvijas izlasē rezultatīvākā spēlētāja bija Elīna Babkina, kura guva 21 punktu, bet Anete Šteinberga izcēlās ar 20 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām. Vēl Kristīne Vītola pievienoja 10 punktus. Vācijas izlasē Lūiza Geizelzodere guva 20 punktus, bet Marija Guliča izcēlās ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Latvijas izlase spēles pirmās trīs ceturtdaļas turējās vadībā, bet ceturtajā ceturtdaļā Guliča uzņēmās iniciatīvu un ar veiksmīgu spēli groza tuvumā deva savai komandai vadību. Saspringtā mača galotnē Latvija nespēja atgūties un izcīnīt uzvaru.

Latviju šajā mačā ļoti pievīla tālmetienu precizitāte, jo izdevās realizēt astoņus no 33 jeb 24,2% trīspunktu metieniem. Divpunktu precizitāte bija 40,6%. Vācietes divpunktieus meta 49% precizitāti, bet ar tālmetieniem neaizrāvās, trāpot trīs no 15.

Eiropas čempionāta I apakšgrupā Latvijas izlasei tagad ir viena uzvara trīs spēlēs, kas dod trešo pozīciju. Kvalifikācijas turpinājumā Latvija nevar atļauties piedzīvot zaudējumus, lai saglabātu cerības uz kvalificēšanos finālturnīram. Horvātijas izlasei ir trīs uzvaras, Vācijai divas, bet Ziemeļmaķedonija nav tikusi pie uzvarām.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!