Latvijas studentu basketbola izlase otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) kontinentālajā kausā piedzīvoja zaudējumu, ar 50:75 (5:26, 14:21, 16:16, 15:12) piekāpjoties Horvātijas izlasei.

Horvātijas izlasei sastāvā bija seši spēlētāji, kuri piedalījās šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgas spēlēs.

Pa 12 punktiem Latvijas izlases labā guva Kristaps Mediss un Lauris Blaus, kuri pagājušo Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu noslēdza "Jūrmala/Betsafe" vienības sastāvā. Abi basketbolisti papildinājuši galvenokārt no "Latvijas Universitāte" vienības spēlētājiem veidoto Latvijas valstsvienību.

Pirmdien valstsvienība pārbaudes spēlē ar 45:50 piekāpās Tunisijas izlasei, kas augusta beigās spēlēs FIBA Pasaules kausā.

Savukārt nākamā spēle turnīrā Latvijas izlasei paredzēta trešdien plkst. 11 pēc Latvijas laika, kad būs jāspēkojas ar Ķīnas un Tunisijas spēles zaudējušo komandu.

Pašmāju basketbolisti Ķīnā piedalās Borisa Stankoviča vārdā nosauktajā kontinentālā kausa izcīņā, kas pazīstamas arī kā mini FIBA pasaules kausa sacensības. Stankoviča kontinentālais kauss ir ikgadējs starptautisks turnīrs vīriešu komandām. Ideja par sacensībām radās FIBA prezidentam doktoram Karlam Činam ar mērķi godināt FIBA ģenerālsekretāru Borislavu Stankoviču par viņa ievērojamajiem ieguldījumiem basketbola pasaulē. Čins izraudzījās Ķīnu par kausa rīkotājvalsti, un jau kopš 2005. gada sacensības tiek organizētas ik gadu, nodrošinot iespēju Ķīnas vīriešu basketbola izlasei sacensties ar pasaules labākajām komandām.

Latvijas studentu basketbola izlases sastāvs: Artis Arnītis, Renārs Birkāns, Alberts Putāns, Adrians Šnipke, Arvīds Dambenieks, Rendijs Feikners, Kārlis Žunda, Aivis Lēmanis, Reinis Avotiņš, Lauris Blaus, Rihards Bērziņš un Kristaps Mediss.

Treneri: Guntis Endzels, Gunārs Gailītis un Ivars Ikstens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!