Foto: FIBA

Latvijas U-16 sieviešu basketbola izlase piektdien Helsinkos svinēja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Challenger" turnīra ceturtajā mačā.

Latvijas kadetes A grupas spēlē ar 55:51 (13:19, 12:6, 17:12, 13:14) pārspēja vienaudzes no Grieķijas.

Izšķirīgo izrāvienu Latvija paveica trešās ceturtdaļas beigās, kad pēc 34:37 guva astoņus punktus pēc kārtas, pa trim gūstot Evijai Koltonei un Tīnai Grausai.

Latvijas izlases labā 13 punktus guva Žozefīne Sīpoliņa, 11 - Elīna Briede, bet Grausa septiņiem punktiem pievienoja 12 atlēkušās bumbas.

Pretinieču rindās ar 16 punktiem izcēlās Sofija Stamataki.

Grupas vadībā ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ir Francija. Somijai ir divas uzvaras trīs spēlēs, Latvijai - četrās. Bulgārijai ir viens panākums trīs cīņās, bet Vācijai un Grieķijai ir viena uzvara četros mačos.

Jau ziņots, ka pirmajās trīs spēlēs Latvijas izlase ar 75:76 atzina Somijas vienaudžu pārākumu, ar 57:56 uzvarēja Vācijas izlasi un ar 51:63 zaudēja vienaudzēm no Bulgārijas.

FIBA "Challenger" turnīrā Andra Steļmaha trenētās 2005./2006.gadā dzimušās meitenes sestdien sacensības noslēgs ar cīņu pret Francijas U-16 basketbolistēm.

Pirmo divu vietu ieguvējas A un C grupā iegūs ceļazīmes uz nākamvasar Spānijā paredzēto U-17 Pasaules kausa izcīņu. B grupā tiks izcīnīta viena ceļazīme, jo ārpus konkursa ir Spānijas kadetes, kuras Pasaules kausa izcīņā varēs startēt kā laukuma saimnieces.

Ņemot vērā sarežģīto epidemioloģisko situāciju, FIBA Eiropas zonas (FIBA Europe) valde atcēla 2021.gada Eiropas jaunatnes čempionātus. Lai nodrošinātu spēļu praksi, tiek rīkots neoficiāls sacensību seriāls - FIBA "Challengers".

U-16 vecuma grupā Eiropas rangu tabulas 18 labākās komandas tika sadalītas trijos sešniekos. Turnīri notiek Helsinkos, Kadisā (Spānija) un Guifoešā (Portugāle). Turnīra rezultāti neietekmēs valstu pozīcijas FIBA oficiālajā jaunatnes izlašu reitingā.

Latvijas izlases sastāvs:

Aleksandra Stepanova, Madara Šmite, Elīna Briede, Žozefīne Sīpoliņa, Daniela Gintere, Amanda Baumgarte, Evija Stirlinga Koltone, Kate Kondratjeva, Tīna Grausa, Dženifera Rieksta, Krista Lukašēvica, Evelīna Otto.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!