Foto: FIBA
Latvijas U-16 sieviešu basketbola izlase trešdien izcīnīja uzvaru Portugālē notiekošā Eiropas kadešu čempionāta ceturtdaļfinālā par devīto vietu.

Latvijas basketbolistes ar rezultātu 64:61 (20:7, 14:22, 16:19, 14:13) pārspēja Somiju un saglabāja vietu augstākajā divīzijā.

Pirmajā puslaikā latvietes iekrāja 13 punktu pārsvaru, taču ātri to izsēja un trešajā ceturtdaļā pretinieces nepilnu minūti atradās vadībā. Latvietes atgriezās priekšā un nākamreiz vadību no rokām izlaida nākamās ceturtdaļas ceturtajā minūtē.

Esteres Petrus precīzais tālmetiens ceturtdaļas vidū deva trīs punktu pārsvaru, bet turpmākie pretinieču centieni atspēlēties bija nesekmīgi. 7,2 sekundes pirms pamatlaika beigām Petrus iemeta vēl vienu "trejaci" un latvietēm bija jau plus pieci punkti (64:59).

Ar 21 punktu un sešām pārtvertām bumbām Latvijas izlasē izcēlās Madara Šmite, 16 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles bija Petrus, četrus punktus guva un 16 atlēkušās bumbas izcīnīja Krista Lukašēvica, bet 6+11 šajos statistikas rādītājos sakrāja Evelīna Otto.

Somietēm 15 punktus guva Halina Mekele.

Jau ziņots, ka apakšgrupā latvietes ar 63:67 piekāpās vienaudzēm no Beļģijas, otrajā mačā ar 77:55 pārspēja Poliju, bet trešajā ar 58:79 zaudēja portugālietēm. Pēc tam astotdaļfinālā tika piedzīvots zaudējums 64:77 Grieķijai.

Tādējādi neviena no Latvijas jaunatnes basketbola izlasēm šovasar nav iekļuvusi Eiropas labāko astoņniekā. U-16 basketbolistēm būs iespēja atkārtot U-18 sieviešu komandas rezultātu - devīto vietu Eiropā.

Eiropas U-16 čempionāts Metuzinjošā notiek no 19. līdz 27.augustam.

Eiropas čempionāta mači tiešraidē tiek translēti Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "YouTube" kanālā.

Latvijas U-16 izlasi vada Ainārs Čukste, kuram asistē Līga Jansone un Anita Mikāle.

Latvijas U-16 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Madara Šmite, Kitija Muzikante (abas - Liepājas SSS), Emīlija Skudra, Estere Petrus, Paula Putniece, Krista Lukašēvica (visas - "Rīga"/"Centrs"), Evelīna Otto, Dārta Īvane (abas - "Rīga"/TTP-1), Luīze Bērziņa, Dārta Mālniece (abas - RBJSS "Rīdzene"), Annija Brence, Megija Zeltiņa (abas - "Rīga"/"Jugla").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!