Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase piektdien Tallinā izcīnīja Baltijas kausu.

Turnīra noslēdzošajā - trešajā - spēlē Latvijas jaunie basketbolisti gan ar 48:52 zaudēja mājiniecei Igaunijai, bet ar to tik un tā bija gana, lai nosargātu pirmo pozīciju.

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākais bija Pauls Katlaps (attēlā), kurš iemeta desmit punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Viņš arī tika nosaukts par izlases labāko spēlētāju šajā turnīrā. Savukārt ar septiņiem punktiem un desmit bumbām piebalsoja Krišjānis Pētersons.

Baltijas kausa pirmajā mačā Latvijas izlase ar 89:59 sagrāva vienaudžus no Čehijas, bet otrajā spēlē ar 72:53 apspēlēja Lietuvu.

Komandas gatavojas Eiropas U-16 čempionātam, kas Latvijai sāksies 12. augustā Skopjē. Tā pirmajā posmā izlase C grupā spēlēs ar Polijas (12. augustā), Turcijas (13. augustā) un Itālijas (14. augustā) komandām. Astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no D grupas komandām (Spānija, Grieķija, Melnkalne, Ziemeļmaķedonija).

Savukārt ar uzvaru piektdien Igaunijā Baltijas kausu sāka Latvijas U-16 meiteņu komanda, kas ar 93:72 uzvarēja vienaudzes no Igaunijas. Latvietēm ar 16 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām pārtvertām bumbām izcēlās Madara Šmite.

Sestdien vienībai gaidāms mačs pret Igaunijas otro komandu, bet svētdien būs cīņa pret Lietuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!