Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase Ventspilī notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma otrajā spēlē otrdien ar rezultātu 72:76 (20:23, 11:12, 15:15, 26:26) līdzīgā cīņā piekāpās Horvātijas vienaudžiem.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 20 gūtajiem punktiem bija Ervīns Mežnieks, bet ar 18 punktiem izcēlās Klāvs Čavars. Abi šie spēlētāji arī izcīnīja pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Horvātijas izlases līderis Lovro Mazalins guva 27 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Marko Arepovičs piebalsoja ar 25 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Spēle iesākās ar nelielu Latvijas izlases pārsvaru, tomēr pirmās ceturtdaļas otrajā pusē vadību jau pārņēma viesi un pēc desmit spēlētām minūtēm atradās vadībā ar 23:20. Arī otrajā ceturtdaļā gandrīz visu laiku vadībā atradās Horvātija, tomēr vairāk nekā sešu punktu pārsvaru nespēja iegūt, un pēc puslaika mājinieki zaudēja ar 31:35.

Pirmos deviņus punktus trešajā ceturtdaļā Latvijai guva Ervīns Mežnieks, ļaujot izvirzīties vadībā ar 40:37, tomēr turpinājumā Horvātija atkal pārņēma vadību, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm laukuma saimnieki zaudēja ar 46:50.

Arī ceturtajā ceturtdaļā pārsvars piederēja Horvātijai, un septītajā minūtē tā bija izvirzījusies vadībā ar 62:54. Latvieši īsā brīdī atspēlēja piecus punktus un saasināja cīņas gaitu. Tomēr lielu triecienu deva Riharda Lomaža nesportiskā piezīme, kas horvātiem atkal ļāva atgūt deviņu punktu pārsvaru (70:61). Mača izskaņā ritēja saspringta cīņa ar daudziem soda metieniem, tomēr panākt uzvaru latviešiem neizdevās, kaut 7,3 sekundes pirms cīņas beigām viņi spēja samazināt rezultātu līdz diviem punktiem.

"Par meistarību un stabilitāti varētu būt jautājumi, taču par cīņassparu - nē. Cīnījāmies ar pretiniekiem un savām kļūdām, nenoklājāmies pretinieku priekšā, kā neesam noklājušies nevienā spēlē. Tabulā varēja būt gan 3-1, gan 2-2, diemžēl ir 0-4. Daži nepareizi lēmumi, dažas kļūdas, daži neprecīzi metieni," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galvenā trenera Ginta Fogeļa izteikumus pēc cīņas. "Kamēr spēle negāja vieniem līderiem, atradās citi - par to liels prieks. Reizēm grūti prognozēt, kurš kā nospēlēs, bet nepilnu 16 gadu vecumā tas ir loģiski. Skaidrs, ka puikām šī skola būs ļoti vērtīga neatkarīgi no iznākuma. Bet, protams, uzvarēt gribas. Un ticu, ka varam."

"Ceturtdaļfināla slieksnis jau ir pārāk augsts, taču vēl varam izcīnīt devīto vietu, un arī tas ir labs stimuls. Spēki laukumā gan ir tērēti bez taupīšanas, bet esam ne tikai sagādājuši emocijas saviem atbalstītājiem, bet arī paši tās guvuši pretī," stāstīja Fogelis. "Deguni nav nodurti grīdā, gatavosimies rītdienas cīņai ar Turcijas kadetiem, kam ziemā pārbaudes turnīrā zaudējām. Ir vēlme revanšēties. Šī nedēļa jānodzīvo godam."

Kā ziņots, šīs grupas pirmajā kārtā pirmdien Latvijas kadeti ar rezultātu 67:76 zaudēja Itālijai, bet Horvātija ar 79:67 uzvarēja Spānijas valstsvienību.

Otrā posma pēdējā spēlē Latvijas izlase trešdien tiksies ar Turciju.

Šobrīd E grupas kopvērtējumā Itālijai ir četras uzvaras četrās spēlēs, Turcijas, Spānijas un Horvātijas kontā ir pa diviem panākumiem, Ukraina iekrājusi vienu uzvaru, bet Latvijas jaunie basketbolisti šajā grupā cīnās bez panākumiem un jau zaudējuši cerības sasniegt ceturtdaļfinālu.

Pēc otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs grupas četras spēcīgākās komandas, bet pārējās turpinās cīņu par 9.-12.vietu.

Kā ziņots, pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja B apakšgrupā, ar vienu uzvaru trijās spēlēs ieņemot trešo vietu.

B grupas pirmās kārtas mačā Latvija ar 63:65 pašā galotnē tomēr piekāpās spēcīgajai Spānijas valstsvienībai, pēc tam ar 58:73 atzina Ukrainas vienaudžu pārākumu, bet pirmā posma pēdējā, trešajā, spēlē ar 66:59 uzvarēja Krieviju.

Līdz ar to otro posmu Latvijas izlase sāka bez uzvarām.

Latvijas U-16 izlasi turnīrā vada Gints Fogels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā un noslēgumā ieņēma sesto vietu.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Rauls Avenītis, Ervīns Mežnieks, Dāvis Zonne, Rūdolfs Strādnieks, Gustavs Treimanis, Dāvis Čīma, Rendijs Feikners, Rihards Lomažs, Ričards Melderis, Klāvs Čavars, Artūrs Grīnbergs, Rinalds Mālmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!