Foto: fiba.basketball

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlase svētdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas kadetu čempionāta trešajā spēlē, apakšgrupu turnīru noslēdzot ar trīs neveiksmēm.

Astotdaļfinālā Latvijas jaunie basketbolisti spēkosies ar vienaudžiem no Grieķijas.

Skopjē notiekošā turnīra mačā latvieši ar rezultātu 68:71 (16:22, 12:12, 21:19, 19:18) zaudēja itāļiem.

Ar 16 punktiem Latvijas kadetu izlasē rezultatīvākais bija Rolands Šulcs, desmit punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Rūdis Donis, tāpat desmit punkti bija Krišjānim Pētersonam, kurš zem groziem savāca astoņas bumbas.

Itāļiem 15 punktus guva Pjetro Januci.

Pirmajā Eiropas meistarsacīkšu mačā Latvija ar 54:87 atzina Polijas pārākumu, bet otrajā C grupas cīņā ar 51:60 piekāpās Turcijai. C apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs bija Turcijai un Itālijai, vienu panākumu guva Polija, bet Latvija palika bešā.

Trīs pēdējo vietu ieguvēji zaudēs vietu A divīzijā.

Spēļu tiešraidēm var sekot līdzi Starptautiskās Basketbola federācijas "YouTube" kanālā un čempionāta mājaslapā.

Pirms turnīra Latvijas kadeti aizvadīja pārbaudes spēles ar Gruzijas U-16 izlasi (78:81 un 63:66), Igaunijas U-16 izlasi (86:46), kā arī divas treniņspēles ar "Latvijas Universitātes" komandu.

Pirmā vieta tika izcīnīta Baltijas kausa izcīņā, ar Čehiju spēlējot 89:59, ar Lietuvu - 72:53 un ar Igauniju - 48:52.

Gatim Melderim, kuram šīs ir pirmais Eiropas čempionāts galvenā trenera amatā, palīdz Agris Galvanovskis un Oskars Zurkovs.

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Pauls Katlaps, Kristers Skrinda, Kārlis Vāvers (visi - "Rīga"/DSN), Krišjānis Pētersons ("Rīga"/"A.Kraukļa VEF"), Rolands Šulcs ("Gulbene"), Mārtiņš Kilups ("BS Rīga"), Jēkabs Niedra, Toms Lūkass Aili (abi - "Mārupes SC"), Everts Eglītis (Bertānu VBS), Ronalds Ginters ("Rīga"/DSN - "Mārupes SC"), Rūdis Donis ("Talsi" - "Ventspils"), Emīls Salzemnieks ("Tukums" - "Rīga"/DSN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!