Foto: FIBA
Latvijas U-18 vīriešu 3x3 basketbola izlase ceturtdien Ungārijā notiekošo Pasaules kausu turpināja ar diviem panākumiem, kas ļāva nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā.

Ar 10.numuru izsētā Latvijas izlase, kuru pārstāv Rainers Ļisicins, Markuss Mamajs, Dans Galdiņš un Mārtiņš Pelcbergs, B grupas trešajā mačā ar 21:16 pārspēja Kirgizstānu (2.).

Latvijas panākumu kaldināja Ļisicins, kurš guva desmit punktus, vēl sešus pievienoja Galdiņš, bet Mamajs un Pelcbergs izcēlās ar attiecīgi trīs un diviem punktiem.

Pēdējā grupas spēlē Latvijas basketbolisti ar rezultātu 19:17 izcīnīja uzvaru pār Čīli (7.), nodrošinot vietu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Šajā mačā pa sešiem punktiem guva Ļisicins un Galdiņš, četrus punktus sakrāja Pelcbergs, un Mamajs pievienoja trīs punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvijas 3x3 basketbolisti ar 18:22 piekāpās Mongolijai (15.), bet otrajā duelī latvieši ar rezultātu 18:14 bija pārāki pār Portugāli (18.).

Divas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kas notiks sestdien.

Sieviešu turnīrā C grupā Latvijas izlase (14.), kurā spēlē Deina Minajeva, Paula Pētersone, Endija Sedliņa un Martina Bertāne, vispirms ar 8:21 atzina ar 11.numuru izsētās Japānas izlases pārākumu, bet pēc tam latvietes tikās ar Brazīliju (3.) un piedzīvoja zaudējumu ar 11:21. Piektdien plkst.18.25 būs tikšanās ar Lielbritāniju (19.), bet plkst.21.40 - ar Čīli (6.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!