Latvijas U-18 puišu basketbola izlase piektdien, 20. jūlijā, noslēdzošajā Baltijas kausa izcīņas spēlē ar 75:74 (18:29, 43:37, 54:60) pārspēja Spānijas valstsvienību, triumfēja turnīrā un atvadījās no diviem spēlētājiem, kas nepiedalīsies Eiropas čempionātā, informē Latvijas Basketbola savienība.

Otrajā vietā Baltijas kausā ierindojās Lietuvas U-18 komanda, kas pēdējā mačā pārspēja Igaunijas juniorus – 81:74.

Pēc lietuviešu uzvaras pār igauņiem Latvijas komandai pēdējā kārtā palika divas iespējas. Uzvara nodrošinātu pirmo vietu turnīrā, bet zaudējums atmestu uz 4. vietu.

Spēle ritēja kā pa viļņiem — pirmajā un trešajā ceturtdaļā noteikumus diktēja Spānijas komanda, otrajā un ceturtajā – latvieši. Divas minūtes pirms spēles beigām mūsu komanda bija vadībā ar 74:69, bet 8 sekundes pirms beigām spāņi rezultātu izlīdzināja. Punktu pielika Valtera Vēvera trāpījums no sodu līnijas, uz kuru pretinieki atbildēt nespēja.

Latvijas komandai Adrians Šnipke guva 15 punktus, Valters Vēveris 14, Kristaps Ķilps 13 , Anrijs Miška 10 punktus.

"Loti vērtīgs turnīrs. Katrā spēlē izdevās īstenot savus plānus pārbaudīt konkrētu spēlētāju noderību konkrētās situācijās. Šodien tādu piespēlēja pati dzīve. Artūra Kuruca nepiedalīšanās bija plānota, bet Artūrs Žagars pēc otrajā ceturtdaļā saņemtā sitiena pa seju nejutās īsti labi un, kaut arī pats gribēja iet laukumā, kopā ar mediķiem nolēmām viņu pietaupīt. Līdz ar to potenciālajiem dublieriem bija iespēja parādīt sevi," saka Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. "Pēc spēles biju spiests paziņot sāpīgu lēmumu – nosaukt divus spēlētājus, kuri nepiedalīsies Eiropas čempionātā. Nevis tāpēc, ka būtu sliktāki par citiem, bet tāpēc, ka citi patlaban komandai var dot vairāk. Liels paldies Nikam Saleniekam un Rodrigo Būmeistaram par līdzdalību treniņos, par attieksmi pret basketbolu un komandas biedriem. Viņi ir progresējuši un ticu, ka abiem var būt lieliska nākotne basketbolā, tomēr komandā ir tikai 12 vietu."

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta sākuma Latvijas komanda aizvadīs 25. jūlijā Ventspilī ar Francijas junioriem.

Eiropas U18 čempionātu Latvijas komanda sāks Ventspilī, A grupas turnīrā cīnoties ar Horvātiju (28. jūlijā), Grieķiju (29. jūlijā) un Itāliju (31. jūlijā).

Latvijas U18 izlase Eiropas čempionātā:
Artūrs Žagars ("Joventut-2", Spānija), Ojārs Bērziņš ("Valmiera/ORDO"), Artūrs Kurics ("Baskonia-2", Spānija), Valters Vēveris ("Valmiera Glass/ViA"), Kristaps Ķilpis ("Ventspils Augstskola"), Dāvids Vīksne ("Valmiera/ORDO"), Adrians Šnipke (LU), Oskars Hlebovickis ("VEF skola"), Anrijs Miška ("Valmiera/ORDO"), Armands Berķis ("Betsafe/Liepāja"), Mārcis Šteinbergs ("BS Ogre"), Edvards Mežulis (LU).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!