Foto: AFI
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase piektdien piedzīvoja otro zaudējumu Polijā notikušajā pārbaudes turnīrā, to noslēdzot trešajā pozīcijā.

Latvijas jaunās basketbolistes ar 68:71 (16:17, 19:10, 15:19, 10:14, 8:11) pagarinājumā piekāpās Vācijai.

Šis bija Latvijas otrais zaudējums trīs turnīra mačos, kas četru komandu konkurencē ļāva ieņemt trešo vietu.

Šajā mačā Latvijas komandas rindās ar 19 punktiem izcēlās Ieva Spīgule, bet 11 punktus guva Anna Buša.

Kā pēc cīņas izteikusies Latvijas izlases galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka, viņa pirmoreiz piedzīvo, ka pat ar 30 kļūdām komandai ir reālas izredzes uzvarēt.

"Spēles gaitā mums bija pārsvars, ko pašas nemācējām izmantot. Otrajā ceturtdaļā panācām plus 11, uzvarējām cīņā pie groziem (41-35), izdarījām vairāk rezultatīvo piespēļu (17-11), bet neizmantojām ļoti daudz iespēju vēl vairāk palielināt pārsvaru. Daudz nepiespiesto kļūdu, daudz neprecīzu metienu no labām pozīcijām," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Osi-Hlebovicku. "Pietrūkst ticības sev. Jūtams, ka meitenes nav pieradušas pieņemt lēmumus, baidās uzņemties atbildību. Ceturtajā ceturtdaļā jau pašā sākumā vācietes sapelnīja četras piezīmes, bet nepratām to izmantot. Uzbrukums bija pārāk pasīvs, bumba tika laista apkārt pa perimetru, nesaasinot spēli. Katra, šķiet, gaidīja, ka partnere uzņemsies iniciatīvu, kaut gan patiesībā meistarības līmenis ļauj būt agresīvām un drošām."

"Mūsu komandas labākās spēlētājas balvu saņēma Ieva Spīgule, kura nospēlēja visstabilāk. Prieks, ka pēc savainojuma izārstēšanas viņa ir atguvusies. Gribētos lielāku pienesumu no centra spēlētājām. Aizsardzībā un punktu izteiksmē šodien it kā nebija slikti, bet, ja paskatāmies kļūdu skaitu un metienu precizitāti, tad redzam, ka iespējas progresēt vēl ir ļoti lielas. Arī no saspēles vadītājām gaidām lielāku pienesumu - gan spēles organizācijā, gan gūto punktu izteiksmē," stāstīja trenere, atzīstot, ka komanda turpinās trenēties 15 spēlētāju sastāvā, bet nākamās pārbaudes būs jūlija sākumā, kad tiks spēlēts ar Latvijas U-16 izlasi un aizvadīta Baltijas kausa izcīņa Tallinā.

Pirms tam Latvija trešdien ar 75:44 uzvarēja Ukrainas vienaudzes, bet ceturtdien ar 50:66 atzina Polijas pārākumu.

Latvijas U-18 izlasē pirms dalības Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā palikušas 15 kandidātes. Tiesa, pašlaik vēl nav zināms, kurās jaunatnes izlasēs šovasar spēlēs Kate Krēsliņa un Kitija Laksa. Pašlaik viņas abas trenējas kopā ar pieaugušo valstsvienību, kas aizvada 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības.

Pēc spēlēm Polijā komanda jūlija sākumā Tallinā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, kā arī spēkosies ar U-20 izlases meitenēm.

Latvijas U-18 meiteņu izlase vasarā būs vienīgā no sešām latviešu junioru izlasēm, kas nepiedalīsies spēcīgākajās A divīzijas sacensībās, bet B divīzijā cīnīsies par atgriešanos starp labākajām valstīm. Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs no 7. līdz 27.jūlijam notiks Rumānijā, un apakšgrupu sacensībās Latvija spēkosies vienā grupā ar Vācijas, Igaunijas un Īrijas juniorēm. Divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:
Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - "Kolibri"/"47.vsk."), Kristiāna Rikveile, Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - "TTT Juniores"), Anete Ozola, Linda Magone (abas - "Valmiera"), Ieva Spīgule, Kristīne Pekse (abas - bez kluba), Amanda Betlere (LSPA), Kitija Laksa ("TTT Rīga"), Kate Krēsliņa (RSU/"Merks"), Linda Skulme ("Ogre").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!