Foto: F64
Latvijas U-18 puišu basketbola izlase otrdien Ventspilī Eiropas čempionāta A apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 90:68 (18:17, 35:19, 9:9, 28:23) pārspēja Itālijas vienaudžus un svinēja otro uzvaru trijās spēlēs, ieņemot pirmo vietu grupas kopvērtējumā un pretiniekos astotdaļfinālā dabūnot Turciju.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Artūrs Žagars, bet katrs pa 11 punktiem guva Roberts Ķilps un Ojārs Bērziņš. Vēl katrs pa desmit punktiem pievienoja Artūrs Kurucs un Adrians Šnipke, savukārt ar deviņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Valters Vēveris.

Itāļiem ar 18 punktiem atzīmējās Federiko Miaši.

Latvijas izlase ar divām uzvarām trīs spēlēs izcīnījusi uzvaru apakšgrupā un savu pretinieci astotdaļfinālā uzzinās otrdienas vakarā. Otrajā vietā grupā arī ar divām uzvarām ierindojās Grieķija, bet trešā un ceturtā katra ar vienu panākumu palika attiecīgi Itālija un Horvātija.

Latvijas basketbolisti spēles ievadā nonāca iedzinējos ar 7:12 un kopumā pirmajā ceturtdaļā cīņa bija līdzīga. Mājinieki pirmajās desmit minūtēs guva 18 punktus, kamēr pretinieki iemeta 17.

Latvija sekmīgi sāka otro ceturtdaļu veicot astoņu punktu atrāvienu (30:22), kā arī turpināja palielināt pārsvaru. Kristaps Ķilps kādā no epizodēm guva divus punktus pēc caurgājiena, turklāt pret viņu tika pārkāpti noteikumi. Ķilps realizēja arī soda metienu un emocionālu pacēlumu ieguvušie latvieši ieguva 15 punktu pārsvaru (45:30). Latvijas spēlētāji turpināja demonstrēt labu sniegumu un pirmo puslaiku uzvarēja ar 53:36.

Pēc rezultatīvas otrās ceturtdaļas abas komandas mazliet nosēdās un trešajā spēles nogrieznī katra iemeta pa deviņiem punktiem, taču pēdējās desmit minūtēs atkal bija rezultatīvas. Latvijas komanda ieguva vēl lielāku pārsvaru un rezultātā izcīnīja drošu panākumu ar 90:68.

Turnīra pirmajā mačā Latvija sestdien ar 73:77 piekāpās Horvātijai, bet pēc tam ar 80:74 uzvarēja Grieķiju.

Savukārt Itālija čempionātu sāka ar 65:81 zaudējumu Grieķijai, bet nākamajā spēlē ar 74:67 uzvarēja Horvātijas vienaudžus.

Astotdaļfinālā Latvijas izlase spēlēs ar Turciju, kas noslēdzošajā B grupas cīņā otrdien ar 56:65 (14:23, 16:13, 15:14, 11:15) piekāpās Krievijai un palika pēdējā vietā apakšgrupā.

Astotdaļfināla uzvarētāji 3., 4. un 5.augustā "Arēnā Rīga" cīnīsies par 1.-8. vietu, bet zaudētāji - "Elektrum" Olimpiskajā centrā par 9.-16. vietu. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Artūrs Žagars (Badalonas "Divina Seguros Joventut", Spānija), Ojārs Bērziņš ("Valmiera"/ORDO), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia-2", Spānija), Valters Vēveris ("Valmiera Glass"/ViA), Kristaps Ķilps ("Ventspils Augstskola"), Dāvids Vīksne ("Valmiera"/ORDO), Adrians Šnipke ("Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("VEF skola"), Anrijs Miška ("Valmiera"/ORDO), Armands Berķis ("Betsafe"/"Liepāja"), Mārcis Šteinbergs (Ogre"), Edvards Mežulis ("Latvijas Universitāte").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!