Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase (2003./2004. dzimšanas gads), ceturtdien, 5. augustā, Turcijas pilsētā Konjā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Challenger" turnīra trešajā spēlē pārspēja Krievijas juniorus, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā, raksta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 73:60 (14:10, 19:24, 17:11, 23:15)

Pēc diviem smagajiem zaudējumiem Latvijas komanda bija izdarījusi produktīvus secinājumus, un trešajai spēlei ar Krievijas komandu bija sagatavojusies gan mentāli, gan taktiski.

Labā aizsardzība nobremzēja pretinieku agresivitāti un veiksmes, sargājot savu grozu, pamazām atraisīja uzbrukumu. Līdz trešās ceturtdaļas nogalei Latvijas komanda lielākoties bija vadībā, tiesa, pārsvars svārstījās dažu punktu robežās.

Bet izšķirošā ofensīva otrā puslaika vidū izdevās pārliecinoši, nodrošinot pirmo uzvaru turnīrā – 73:60.

Pirmo reizi turnīrā latviešiem kļūdu bija mazāk, nekā pretiniekiem (18-24), izdevās uzvarēt cīņā pie groziem (34-32) un precīzi uzbrukt no tālās distances (10/25 – 6/19).

Rihards Teirumnieks guva 25 punktus, bet Gustavs Jakubauskis piebalsoja ar 13 punktiem (realizēti četri no sešiem tālmetieniem).

Latvijas komandas nākamie pretinieki C grupā būs Turcijas (7. augustā plkst.18) un Polijas (8. augustā plkst.15) juniori.

Latvijas valstsvienība turnīra pirmajās divās spēlēs piekāpās Slovēnijas (44:84) un Čehijas basketbolistiem (42:78). Vadībā grupā ar trim uzvarām ir Slovēnijas valstsvienība, divas uzvaras ir Turcijas izlasei, bet pārējām četrām komandām ir pa vienam panākumam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!