Foto: AFP/Scanpix

Latvijas U-18 izlases dalība "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) sevi ir attaisnojusi, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Ceturtdien preses konferencē tika prezentēta šīs sezonas U-18 valstsvienība, kas piedalīsies LBL. Tās nosaukums nomainīts uz "LMT Basketbola akadēmija", bet treneris būs Arnis Vecvagars.

"Latvijas U-18 izlases dalība LBL sevi ir attaisnojusi, to apliecina nesenie sasniegumi, kad ierindojāmies Eiropas čempionāta ceturtajā vietā," uzskata Voins.

"Vadīt izlasi ir ne tikai gods, bet arī liela atbildība," atzina Vecvagars. "Rīta treniņi mums ir septiņos no rīta, un šādi jaunajiem censoņiem ir jāparāda liela mērķtiecība, kas no jauniešiem prasa motivāciju un pašatdevi. Audzēkņu skaits, kas ierodas no rīta, ir ievērojams. Tas ļauj pozitīvi skatīties uz viņu nākotni."

Vecvagars atklāja, ka komandas mērķis šobrīd ir izveidot cīņasspējīgu komandu. "Negrasāmies ceļu griezt nevienam, spēlēsim agresīvu basketbolu. Tomēr visiem skolā jābūt sekmīgiem un jāmācās, pretējā gadījumā komandā vieta uz laiku būs liegta."

Tomēr U-18 izlase ir tikai daļa no Basketbola akadēmijas, jo tajā būs arī citi basketbolisti no visas Latvijas, turklāt arī meitenes, sacīja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps. "Akadēmijā esošiem sportistiem ir īpaša pieeja, viņiem ir iespējas progresēt un attīstīt sevi."

Zīmīgi, ka jaunie censoņi akadēmijā gūs iespēju ne tikai pilnveidot savas spēlētprasmes, bet apgūt zinības arī citās jomās, piemēram, komunikācijā sociālajos tīklos internetā.

Trešdien tika prezentēta arī Latvijas Jaunatnes basketbola līgai veltītā digitālā grāmata "LJBL 10+11+...". Tā paredzēta mobilajām ierīcēm, kas darbojas "iOS" un "Android" operētājsistēmās, un grāmatu bez maksas būs iespējams lejupielādēt vietnēs "App Store" vai "Google Play".

Grāmatu savā ierīcē varēs lejupielādēt tuvākajā laikā, turklāt to varēs regulāri atjaunināt, jo ar laiku tiks pievienoti jauni materiāli. "Grāmata ir visām maņām, jo to var ne tikai lasīt, bet arī skatīties un klausīties. Informācija pasniegta atraktīvā un interesantā veidā, jo var skatīties video ar ekspertiem, kuri gatavo uztura ziņā sportistam pareizu ēdienu un palīdz sagatavoties spēlēm, kā arī dara vēl daudz ko citu," sacīja viena no grāmatas veidotājām, digitālā medija "Lillā" izpilddirektore Linda Saulīte.

Tikmēr Šneps sacīja, ka digitālais formāts nu ir veids, kā jāuzrunā jaunieši.

Kā zināms, LBL šobrīd jau norisinās pilnā sparā, bet no 12 komandām pašlaik turnīrā nav iesaistījusies Latvijas U-18 izlase un valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!