Foto: FIBA
Latvijas U-18 sieviešu izlase sestdien Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā Debrecenā ceturtdaļfinālā zaudēja vienaudzēm no Spānijas.

Latvijas komandas basketbolistes - Marta Blūma, Paula Cirša, Enija Ķīvīte un Līva Krūmiņa -, kam sacensībās piešķirts sestais numurs, ceturtdaļfinālā ar 11:21 piekāpās Spānijai, kas turnīrā izlikta ar 14.numuru.

Latvijas izlasē pieci punkti Krūmiņai, kura četrus punktus nopelnīja ar diviem tālmetieniem, Cirša iemeta trīs punktus, ar diviem punktiem izcēlās Ķīvīte, bet Blūmai viens punkts. Spānijas valstsvienībā rezultatīvākā ar desmit punktiem bija Elena Buenavida Estevesa.

Zaudētājas pretinieču grozā iemeta septiņus metienus, kamēr spānietes izpildīja 18 precīzus metienus.

Spānija pusfinālā tiksies ar Ungāriju (11.), kas ceturtdaļfinālā ar 21:18 sīvā cīņā uzvarēja Krieviju (2.). Otrā pusfinālā savā starpā tiksies Vācijas un ASV izlases.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Latvija ar 19:12 apspēlēja vienaudzes no Izraēlas (18.), otrajā cīņā ar 11:16 piekāpās Vācijai, kas turnīrā izlikta ar trešo numuru, bet pēdējā grupu turnīra spēlē ar 22:5 sagrāva Indonēziju (10.).

C apakšgrupā Latvijas izlase ieņēma otro vietu aiz Vācijas.

D grupā Igaunijai ir tikai divas konkurentes - Ungārija un Šveice, bet A un B grupā ielozētas pa piecām komandām. A grupā spēlē Ēģipte, Nīderlande, Ukraina, Spānija, Rumānija, bet B grupā - Krievija, Baltkrievija, Mongolija, Slovēnija un pēdējā turnīra uzvarētājas no ASV.

Sieviešu turnīrā pirmais numurs piešķirts Ēģiptei, bet otrais - Krievijai.

Jau ziņots, ka puišu turnīrā Latvijas izlase ar 19:21 piekāpās Slovēnijai, ar 8:22 zaudēja favorītei ASV un ar 11:21 zaudēja ar ceturto numuru izliktajai Igaunijai.

D grupā trīs uzvaras izcīnīja ASV, divas - Igaunija, abām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet Slovēnija ar vienu uzvaru un Latvija, kuras sastāvā spēlēja Mārcis Osis, Rinalds Timma, Edgars Vanags un Daniils Smirnovs, bez panākumiem sacensības ir beigušas.

Vairāku valstu izlases Covid-19 dēļ atteikušās no dalības arī šī gada Pasaules kausā, tāpēc vairākās apakšgrupās nav vienāds komandu skaits.

Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās izlases. Sākotnēji bija paredzēts, ka gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē Pasaules kausā startēs 20 izlases.

Latvijas U-18 vīriešu izlase Pasaules kausā, kas šajā vecuma grupā noris jau kopš 2011.gada, trīsreiz izcīnījusi devīto vietu (2011., 2013. un 2019.gadā), kas līdz šim ir labākais sasniegums. Dāmu izlasei Debrecenā tā būs debija Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!