Latvijas U-19 basketbola izlase, kas šajā nedēļas nogalē Daugavpilī uzsāks dalību Pasaules kausā, otrdien savā pēdējā pārbaudes spēlē spēkojās neizšķirti ar vienaudžiem no Austrālijas.

Latvijas U-19 izlase Olimpiskajā sporta centrā spēlēja neizšķirti 71:71 (15:21, 22:22, 18:10, 16:18) ar Austrāliju.

Spānijā sezonu aizvadījušais Rodijs Mačoha bija rezultatīvākais ar 18 punktiem, 15 punkti Kristiānam Feierbergam, Noa Viljamsons pievienoja desmit punktus, bet deviņus iemeta Ričards Daniels Vanags.

No 12 Latvijas izlases basketbolistiem, kuri bija pieteikti spēlei, tikai četri palika bez punktiem.

Dienu iepriekš Latvijas U-19 izlase ar 53:84 zaudēja kanādiešiem. Spēle sākotnēji bija plānota svētdien, bet Kanādas izlase vēlāk lūdza to pārcelt par dienu.

Iepriekš Latvijas izlase zaudējumus pārbaudes mačos cieta arī pret Lietuvu (64:76 un 67:79) un Igauniju - 57:76.

Jau ziņots, ka potītes saišu plīsuma dēļ Latvijas U-19 izlasei Pasaules kausā nevarēs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Freds Bagatskis.

16 komandu turnīrs no 3.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies trīs hallēs Rīgā un Daugavpilī. Spēles tiks aizvadītas "Arēnā Rīga", Olimpiskajā sporta centrā un Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Trešdien Latvijas U-19 izlase dosies uz Daugavpili, bet pēc divām treniņu dienām sestdien jau tiksies ar Puertoriko basketbolistiem.

U-19 Pasaules kausa izcīņā Latvijas komanda pirmajā posmā Daugavpilī spēlēs B grupā ar Puertoriko, Irānas un Serbijas izlasēm. Pēc grupu turnīriem visas komandas spēlēs astotdaļfinālā, kas sadalīs dalībniekus divos astoņniekos. Labākās ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, pārējās - par devīto vietu.

Latvijas valstsvienība apakšgrupu turnīra spēles aizvadīs 3., 4. un 6.jūnijā Daugavpilī.

Latvija Pasaules U-19 kausa sacensības uzņēma arī 2011.gadā, kad turnīrs norisinājās Rīgā, Valmierā un Liepājā.

2011.gadā Latvijā uzvarēja Lietuvas jaunie basketbolisti, bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jons Valančūns. Turnīrā piedalījās tādi pazīstami spēlētāji kā Dāvis Bertāns, Mateušs Ponitka, Rauls Netu, Kevins Pangoss, Dario Šaričs, Dags Makdermots, Tims Hārdevejs juniors, Džeremijs Lembs, Jānis Timma un citi.

Kā ierasts, viena no 16 turnīra dalībniecēm būs mājiniece, šajā gadījumā - Latvija. Iepriekš Latvija bijusi pārstāvēta trijos turnīros. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, 2011.gadā - desmitā vieta, 2019.gadā - 12. vieta.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Freds Bagatskis ("Valencia", Spānija), Raivo Butirins ("VEF Rīga"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Latvijas Universitāte"), Krišs Helmanis ("Prat", Spānija), Dāvis Denafs ("Ogre"), Otto Fārenhorsts ("Rīga"/DSN), Kristians Feierbergs (BJBS "Rīga"/DSN), Dāvids Grīnbergs (BS "Rīga"), Ričards Kļanskis ("Orlandina", Itālija), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Rihards Parādnieks ("Ogre"), Toms Skuja (Santantoni "Ibiza Feeling", Spānija), Kristians Šulcs ("Ventspils"), Ričards Daniels Vanags ("Rīga"/"A. Kraukļa VEF BS"), Rihards Nils Vāvers ("Ādaži"), Noa Viljamsons ("Latvijas Universitāte").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!