Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase piektdien Ungārijā cīņā par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā ar rezultātu 72:61 (16:11, 12:14, 25:12, 19:20) pārspēja Lielbritānijas valstsvienību.

Latvijas izlase labā ar 18 punktiem izcēlās Sabīne Dukāte, bet 14 punktus pievienoja Dita Rezenberga. Tikmēr Ance Aizsila guva 12 punktus, savukārt Krista Brīdiņa sameta 11 punktus.

Latvijas basketbolistes pirmo puslaiku noslēdza būdamas vadībā ar trīs punktu pārsvaru (28:25). Tikmēr trešās ceturtdaļas sākumā ritēja līdzīga spēkošanās, bet ceturtdaļu latvietes noslēdza ar 15:2 izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 53:41. Pārsvaru Latvijas spēlētājas prata nosargāt līdz spēles beigām.

Pirmdien pirmajā cīņā par vietas saglabāšanu A divīzijā Latvijas basketbolistes ar 77:56 pārspēja Lielbritāniju, bet otrdien latvietes ar 57:60 piekāpās portugālietēm. Pirmos izspēles riņķi latvietes noslēdza ar zaudējumu Itālijai (58:61).

Izdzīvošanas jeb G grupā Latvijas izlasei ir divas uzvaras četrās spēlēs, kamēr Lielbritānijai ir četri zaudējumi četrās spēlēs. Tikmēr līdere ir Itālija, kura trīs spēlēs cīnās bez zaudējumiem, bet Portugālei ir divas uzvaras trīs spēles.

Atgādinām, ka Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas U-20 basketbolistes ar rezultātu 66:71 piekāpās Lietuvai, ar 67:64 uzvarēja Baltkrieviju un ar 43:57 zaudēja Spānijas vienaudzēm, A grupā ieņemot pēdējo, ceturto vietu. Līdz ar to latvietēm jāspēkojas par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Latvijas sportistēm mērķis šajā čempionātā ir nosargāt vietu spēcīgākajā divīzijā, kā arī pieredzes krāšana.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Krista Brīdiņa, Asnāte Fomina, Ilze Jākobsone, Sabīne Dukāte, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Langina, Dita Rozenberga, Sigita Džarcāne, Guna Lagzdiņa, Paula Tomsone.

Galvenais treneris: Ainārs Čukste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!