Foto: LETA

Latvijas U-20 izlases basketbolistes, gatavojoties jūlijā gaidāmajam Eiropas čempionātam jaunietēm, otrdien Rīgā pārbaudes spēlē ar 45:69 (11:18, 10:15, 12:20, 12:16) pārliecinoši piekāpās vienaudzēm no Krievijas.

Latvijas valstsvienības rindās rezultatīvākā ar 11 punktiem bija Digna Strautmane, kamēr pārējās komandas biedrenes desmit punktu robežu nesasniedza. Astoņus punktus vēl iemeta Dinija Sanda Pāvelsone.

Savukārt Krievijas izlases labā 18 punkti Anastasijai Zotkinai.

Abas vienības savā starpā tikās jau pirmdien, kad Krievijas basketbolistes guva uzvaru ar 61:51. Ceturtdien Latvijai iecerēta pārbaudes spēle arī ar Lietuvas vienaudzēm, bet pirms Jāņiem gaidāmas spēkošanās ar Baltkrieviju.

Latvijas U-20 izlases basketbolistes no 7. līdz 15. jūlijam piedalīsies Eiropas čempionātā augstākajā divīzijā, kas norisināsies Ungārijas pilsētā Šopronā.

Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā bija 16 spēlētājas, taču tas saruka jau līdz pirmajai pārbaudes spēlei. Kanādas augstskolas komandā spēlējušajai Laurai Grabei veikta operācija un rehabilitācija ilgs vismaz trīs mēnešus. Savukārt Marianna Kļaviņa mācību dēļ spiesta uz ASV doties agrāk, nekā iepriekš bija plānots.

Krievijas izlases sastāvā bija piecas spēlētājas, kuras pērn uzvarēja U-19 Pasaules kausa izcīņā.

Eiropas čempionātā Latvijas izlase C apakšgrupā tiksies ar Ungārijas, Polijas un Horvātijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!