Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase otrdien ar uzvaru turpināja Itālijā notiekošā Eiropas čempionāta otro posmu, ar rezultātu 59:49 (17:12, 14:13, 8:12, 20:12) pieveicot Čehijas vienaudzes.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 15 punktiem bija Kate Krēsliņa, 14 punktus sameta Kate Aizsila, bet pa 12 punktiem guva Rūta Veidere un Kitija Laksa.

Spēles sākums bija līdzīgs, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā latvietes veica izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 17:12. Mača turpinājumā izdevās palielināt pārsvaru (27:18), taču puslaika izskaņā čehietes deficītu samazināja.

Otrajā puslaikā Čehija guva pirmos astoņus punktus un izvirzījās vadībā, bet turpinājumā laukumā atkal bija līdzīga spēkošanās. Pēc trim ceturtdaļām Latvija bija vadībā ar 39:37. Pāris punktu vadību izdevās noturēt arī pēdējā ceturtdaļā, kas ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru.

Lai tiktu ceturtdaļfinālā Latvijai trešdien nepieciešama uzvara pār Krieviju. E grupas kopvērtējumā Latvijai ir divas uzvaras un divi zaudējumi, kas pagaidām dod piekto vietu. Tāda pati attiecība ir arī Krievijai. Tikmēr E apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar trim panākumiem četros mačos ir Spānija, tai ar diviem panākumiem trijās spēlēs seko Turcija un Francija.

Ceturtdaļfinālā iekļūst četras spēcīgākās komandas no E grupas.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta A divīzijā:

Sigita Džarcāne ("Cēsis"), Kitija Laksa, Rūta Veidere, Ilze Jākobsone, Ance Aizsila (visas - "TTT Rīga"), Asnāte Fomina, Kate Aizsila, Kate Krēsliņa, Paula Langina, Paula Tomsone (visas - RSU/"Merks"), Sindija Gūtmane ("Ventspils"), Renāte Reine (Francija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!