Foto: DELFI
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Itālijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē šodien spēkojas ar vienaudzēm no Serbijas.

Mačs Udīnē sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Šīs spēles uzvarētājas pusfinālā tiksies ar Franciju vai Slovākiju, bet zaudētājas čempionātu turpinās, cīnoties par 5.-8.vietu.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Latvija sākotnēji ar 69:56 pieveica Grieķiju, bet pēc tam ar 43:68 un 66:72 piekāpās ļoti spēcīgajām Francijai un Spānijai. Tieši spānietes ir iepriekšējo trīs gadu kontinenta čempiones šajā vecuma grupā.

Uzvara pār grieķietēm Latvijas izlasei deva vietu otrajā posmā, kur tā ar 60:53 pieveica Turciju un ar 59:49 uzvarēja vienaudzes no Čehijas, bet noslēdzošajā cīņā ar 59:63 zaudēja Krievijai, savā grupā ieņemot ceturto vietu.

Tikmēr Serbija pirmajā posmā uzvarēja Slovākiju un Ukrainu, bet piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju. Otro posmu komanda sāka ar zaudējumu pret Itāliju, bet vēlāk apspēlēja Poliju un Nīderlandi, kas savā grupā deva pirmo vietu.

Kā zināms, pārbaudes spēļu ciklā Latvijas U-20 izlase aizvadīja tikai trīs cīņas, reizi uzvarot U-18 valstsvienību un divreiz pārspējot vienaudzes no Baltkrievijas.

Latvijas U-20 izlases sastāvā ir astoņas basketbolistes, kuras pērn Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā izcīnīja trešo vietu un ceļazīmi uz spēcīgāko izlašu sabiedrību. Septiņām spēlētājām šis ir trešais U-20 čempionāts, bet Asnātei Fominai pat ceturtais un kopumā astotais jaunatnes čempionāts.

Tāpat Latvijas izlasei palīdz 18 gadus vecās Kate Krēsliņa un Kitija Laksa, kuras šovasar jau spēlēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā, kas kvalificējās 2015.gada Eiropas čempionātam.

2012.gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15.vietā, tāpēc pērn tai bija jācīnās par ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu. Pirms tam - 2005., 2009. un 2010.gadā - Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta A divīzijā:

Sigita Džarcāne ("Cēsis"), Kitija Laksa, Rūta Veidere, Ilze Jākobsone, Ance Aizsila (visas - "TTT Rīga"), Asnāte Fomina, Kate Aizsila, Kate Krēsliņa, Paula Langina, Paula Tomsone (visas - RSU/"Merks"), Sindija Gūtmane ("Ventspils"), Renāte Reine (Francija).


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!