Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, gatavojoties šovasar gaidāmajam Eiropas čempionātam, sestdien otro reizi divās dienās izcīnīja uzvaru pārbaudes spēlē.

Latvietes sporta namā "Daugava" ar rezultātu 72:45 (12:16, 18:7, 22:12, 20:10) pārspēja vienaudzes no Lietuvas.

Starp Latvijas basketbolistēm rezultatīvākā ar 13 gūtajiem punktiem bija Vanesa Jasa, 11 punktus guva Marta Daniela Leimane, bet Enija Vīksne sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles un realizēja vienu divu punktu metienu.

Lietuvas rindās Gedvile Savostaite, Klaudija Janonīte un Elze Motekaitīte katra guva pa septiņiem punktiem.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā pārbaudes pārākas arī bija Latvijas basketbolistes, uzvarot ar 63:50.

Turnīrs no 8. līdz 16. jūlijam notiks Ungārijas pilsētā Šopronā. Pirmajā posmā Latvijas komanda D grupā spēlēs ar Serbijas, Portugāles un Īrijas izlasēm. Astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no C grupas komandām (Spānija, Lietuva, Polija, Bulgārija).

Darbā ar izlasi Matīsam Rožlapam palīdz Ainars Zvirzgdiņš un Rūdolfs Rozītis.

Sagatavošanās posmā plānotas septiņas pārbaudes spēles. Rīgā būs mači ar Lietuvas un Somijas izlasēm, bet Francijā pārbaudes turnīrā gaidāma spēkošanās ar mājiniecēm, kā arī Vācijas un Zviedrijas izlasēm.

Eiropas jaunatnes čempionāti atsāksies pēc divu gadu pārtraukuma. 2002./2003.gadā dzimušo spēlētāju komandām līdz šim bijusi tikai Eiropas U-16 čempionāta pieredze, bet dažas kandidātos iekļautās basketbolistes piedalījušās arī Eiropas U-18 čempionātā un U-17 Pasaules kausa izcīņā. 2018. un 2019.gadā Eiropas kadetu čempionātos Latvijas komanda galvenā trenera Rožlapas vadībā izcīnīja attiecīgi devīto un astoto vietu.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elizabete Bulāne (Džordžijas Tehnoloģiju institūts, NCAA), Ieva Korzāne, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Enija Vīksne, Paula Cirša, Marta Leimane, Juta Harčenko, Elīna Sičeva, Katrīna Ozola (visas - "Rīgas Stradiņa universitāte"), Šarlote Pētersone, Nikola Priede (abas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Līna Loceniece (Vāgnera koledža, NCAA), Madlēna Ģērķe (Dienvidfloridas Koledža, NCAA), Līva Krūmiņa (RBJSS "Rīdzene"), Lauma Poikāne ("Daugavpils Universitāte"), Paula Mauriņa (Svētā Jāzepa universitāte, NCAA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!