Foto: FIBA
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase piektdien Pērnavā pārbaudes spēlē piekāpās vienaudžiem no Igaunijas.

Dāvja Čodera vadītā komanda zaudēja ar rezultātu 69:74 (7:21, 21:14, 18:25, 23:14).

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Krišs Helmanis, 12 punktus guva Toms Skuja, bet 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Kristiānam Šulcam. Zem groziem astoņas bumbas izcīnīja Ričards Daniels Vanags.

Jau ziņots, ka pirmajās pārbaudes spēlēs Latvija savā laukumā ar Somiju spēlēja 82:58 un 56:57, bet Rūjienā divreiz zaudēja Lietuvai - 86:106 un 61:79.

Eiropas U-20 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda C grupā 15.jūlijā tiksies ar Bulgārijas, 17.jūlijā - ar Īrijas un 20.jūlijā - ar Ungārijas izlasēm.

Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur cīnīsies ar labāko duetu no D grupas, kurā startēs Serbija, Somija, Slovākija, Šveice un Albānija.

Ceļazīmi uz A divīziju saņems pirmo trīs vietu ieguvēji. Ja A divīzijā 14.-16.vietā ierindosies 2023.gada Eiropas U-20 čempionāta rīkotājvalsts Grieķijas izlase, no B divīzijas uz A divīziju pāries tikai pirmo divu vietu ieguvēji.

Dāvim Čoderam izlasē palīdz treneri Gunārs Gailītis un Reinis Osis, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Paiķis.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs dalībai Eiropas U-20 čempionātā:

Toms Skuja (Santantoni "Ibiza Feeling", Spānija), Valters Briedis ("Latvijas Universitāte"), Ričards Daniels Vanags (Raplas "Avis Utilitas, Igaunija), Kristiāns Šulcs ("Ventspils"), Freds Bagatskis ("Valencia-2", Spānija), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Kristians Feierbergs (Meinas "Black Bears", ASV), Noa Viljamsons (Krestvjūhilzas "Saints", ASV), Krišs Helmanis (Badalonas "Joventut", Spānija), Markuss Kudrjavecevs ("VEF" basketbola akadēmija Valkā), Gustavs Jakubauskis ("Liepāja"), Kārlis Šēnbergs, Andrejs Bikovs (abi - "Latvijas Universitāte"/BS "Rīga"), Dāvis Denafs (Mesīnas "Castanea", Itālija), Nils Baumeisters (RSU), Dāvids Grīnbergs (Burgosas "San Pablo", Spānija), Ričards Kļanskis ("Taranto", Itālija), Danils Smirnovs (TLU "Kalev", Igaunija), Raivo Butirins ("VEF Rīga"), Rihards Aleksandrovs ("Latvijas Universitāte").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!