Foto: FIBA Europe

Latvijas vīriešu izlase Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrā Sofijā ceturtdaļfinālā pārspēja Bulgārijas komandu ar 77:57 (18:15, 40:28, 64:42) un turpina cīņu par ceļazīmi uz A divīziju, informē Latvijas Basketbola savienība.

Līdz pirmās ceturtdaļas beigām latvieši divreiz nonāca iedzinējos. Otrās ceturtdaļas sākumā pēc Artūra Strautiņa aktivitātēm uzbrukumā latvieši ieguva 8-11 punktu pārsvaru, ko otrajā puslaikā palielināja.

Ceturtdaļfināla mačā ar bulgāriem pirmo reizi šajā čempionātā laukumā izgāja Roberts Blumbergs, kurš līdz tam ārstēja pēdējā pārbaudes mačā iegūto traumu.

Statistikā latviešiem izteikts pārsvars trīspunktnieku precizitātē (11/33 – 4/17) un mazāk kļūdu (5-10). Rezultatīvājie šai spēlē Latvijas izlasē bija Artūrs Strautiņš — 23 punkti un 11 atlēkušās bumbas, Edgaram Kaufmanim 12 punkti, Robertam Blumbergam 10 punkti un 8 atlēkušās bumbas.

Pusfināla spēle paredzēta sestdien, 21. jūlijā, tajā Latvijas vienības pretinieki būs mača Polija – Čehija uzvarētāji. Panākums pusfinālā garantēs ceļazīmi uz A divīzijas turnīru, bet zaudētājiem svētdien būs jācīnās par 3. vietu ar pusfināla Slovēnija – Krievija neveiksminiekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!