Foto: F64

Latvijas U-20 basketbola izlase turpina gatavoties Eiropas čempionāta B divīzijas turnīram, taču šobrīd tās vadība nezina, vai komandai palīdzēs potenciālie līderi Krišs Helmanis un Rodijs Mačoha, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas U-20 vīriešu izlase turpina gatavoties Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīram, kas no 15. līdz 24. jūlijam notiks Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

13. jūnijā sākās treniņnometne, kurā piedalās 17 basketbolisti (2002./2003. dzimšanas gads). Kandidātu sarakstā ir vēl trīs spēlētāji. Uzbrucēju Rodija Mačohas un Kriša Helmaņa iespējas pievienoties komandai atkarīgas no medicīnisko pārbaužu rezultātiem, par centra spēlētāju Noa Viljamsonu turpinās komunikācija ar ASV augstskolu.

Jaunnedēļ paredzētas pirmās pārbaudes spēles – 21. un 22. jūnijā Rīgā viesosies Somijas U20 izlase.

Sagatavošanās laikā Latvijas U20 izlasei paredzētas septiņas pārbaudes spēles: 21. un 22. jūnijā Rīgā ar Somijas U-20 izlasi. 26. jūnijā – ar Latvijas valstsvienības tuvāko rezervju komandu, 30. jūnijā un 1. jūlijā Valmierā ar Lietuvas U-20 izlasi, 8. un 9. jūlijā ar Igaunijas U-20 izlasi (vieta tiks precizēta).

Eiropas U-20 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda C grupā tiksies ar Bulgārijas (15. jūlijā), Īrijas (17.) un Ungārijas (20.) izlasēm. Divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur cīnīsies ar labāko duetu no D grupas (Serbija, Somija, Slovākija, Šveice un Albānija).

Ceļazīmi uz A divīziju saņems pirmo trīs vietu ieguvēji (ja A divīzijā 14.-16. vietā ierindosies 2023. gada Eiropas U20 čempionāta rīkotājvalsts Grieķijas izlase, no B divīzijas uz A divīziju pāries tikai pirmo divu vietu ieguvēji).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!