Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas U-20 izlases basketbolistes, gatavojoties jūlijā gaidāmajam Eiropas čempionātam jaunietēm, pirmdien Rīgā pārbaudes spēlē ar 51:61 (21:19, 13:20, 10:8, 7:14) zaudēja Krievijas vienaudzēm.

Mājiniecēm Digna Strautmane guva 13 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Nikola Ozola pievienoja desmit, bet Dinija Sanda Pāvelsone deviņus punktus.

Savukārt Krievijai ar desmit punktiem izcēlās Kamilla Oguna, bet ar deviņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Anastasija Zotkina.

Latvijas basketbolistes spēles sākumā panāca 10:3 savā labā, bet pēc pirmās ceturtdaļas bija priekšā ar diviem punktiem. Tomēr pārsvaru nosargāt neizdevās, jo otrajā ceturtdaļā Krievija panāca 35:25 savā labā, turpinājumā pārsvaru nosargājot.

Abas komandas otrdien tiksies atkārtoti.

Latvijas U-20 izlases basketboliostes no 7. līdz 15.jūlijam piedalīsies Eiropas čempionātā augstākajā divīzijā, kas norisināsies Ungārijas pilsētā Šopronā.

Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā bija 16 spēlētājas, taču tas sarucis jau līdz pirmajai pārbaudes spēlei. Kanādas augstskolas komandā spēlējušajai Laurai Grabei veikta operācija un rehabilitācija ilgs vismaz trīs mēnešus. Savukārt Marianna Kļaviņa mācību dēļ spiesta uz ASV doties agrāk, nekā iepriekš bija plānots.

"Treniņos bijuši gan veiksmīgi, gan ne tik veiksmīgi pavērsieni. Pozitīva dinamika vērojama mūsu jaunākajām spēlētājām Alisei Markovai un Mārai Motei, kuras pamazām sakārtojušas veselības problēmas. Savukārt pagājušajā nedēļā treniņos nepatīkami starpgadījumi bija Janetai Rozentālei un Maijai Gertsonei. Ceru, ka abas atgriezīsies ierindā, bet mačos ar Krieviju viņas vēl nepiedalīsies, liekot koriģēt taktiskos plānus," pirms spēlēm ar Krieviju sacīja Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Krievijas izlases sastāvā ir piecas spēlētājas, kuras pērn uzvarēja U-19 Pasaules kausa izcīņā.

Eiropas čempionātā Latvijas izlase C apakšgrupā tiksies ar Ungārijas, Polijas un Horvātijas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!