Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta otrā posma F grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 61:70 (16:18, 12:21, 15:17, 18:14) zaudēja Itālijas valstsvienībai, neiekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Lai Latvijas izlase kvalificētos turnīra ceturtdaļfinālam, tai Itālija bija jāuzvar ar vismaz sešu punktu pārsvaru. Līdz ar to tagad latvietes cīnīsies par 9.-12.vietu.

Aizvadītajā mačā Latvijas izlases labā 17 punktus guva Anete Kiršteine, Sabīne Niedola izcēlās ar 14 punktiem, bet Kristīne Vītola pretinieču grozā sameta 13 punktus, kā arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt Itālijas valstsvienības rindās rezultatīvākā ar 29 gūtajiem punktiem bija Alesandra Tava.

Pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas izlasei bija tikai divu punktu deficīts (16:18), tomēr otrās desmit minūtes latvietes aizvadīja nesekmīgi un ļāva Itālijas valstsvienībai iekrāt 11 punktu pārsvaru - 28:39. Trešajā ceturtdaļā Latvija nespēja lauzt cīņas gaitu un Itālijas pārsvaru būtiski nesamazināja. Savukārt pirms pēdējām desmit minūtēm latvietēm bija 13 punktu deficīts - 43:56.

Ceturto ceturtdaļu latvietes sāka ļoti apņēmīgi un pakāpeniski deldēja pretinieču pārsvaru. Pēc nospēlētām trijām minūtēm Latvija zaudēja ar 53:58, bet četras ar pusi minūtes līdz cīņas beigām Itālijai bija vairs tikai trīs punktu pārsvars - 62:59. Tomēr itālietes uz šādu pretinieču ofensīvu atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas un ieguva deviņu punktu pārsvaru, ko Latvijas komandai cīņas atlikušajā laikā vairs nebija pa spēkam atspēlēt.

Vēl vienā šīs grupas trešās kārtas spēlē trešdien Nīderlandes izlase ar 70:66 pieveica Lielbritāniju.

Jau vēstīts, ka otrā posma pirmās kārtas spēlē Latvijas izlase ar 62:75 piekāpās Francijai, bet otrās kārtas spēlē latvietes ar 67:58 pieveica Nīderlandes vienaudzes.

Šobrīd F apakšgrupas kopvērtējumā Spānijai ir maksimāli iespējamās četras uzvaras, Francijas un Itālijas izlases tikušas pie trim uzvarām, Lielbritānijas basketbolistēm ir divi panākumi, bet Latvijas un Nīderlandes kontā ir viena uzvara.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru trijās spēlēs, tāpēc otro posmu sāka ar diviem zaudējumiem.

Kā ziņots, pirmā posma pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 46:67 smagi piekāpās Spānijai, otrajā kārtā ar 64:71 zaudēja Lielbritānijas vienaudzēm, bet trešajā mačā ar 49:43 pieveica Slovākiju.

D grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar trijām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Spānija, bet Lielbritānija, Latvija un Slovākija ar vienu panākumu ieņēma attiecīgi otro, trešo un ceturto pozīciju.

Trīs labākās D grupas komandas otrajā posmā sacenšas ar trim spēcīgākajām C grupas izlasēm. Šajā grupā uzvaru ar trijiem panākumiem izcīnīja Francija, pie divām uzvarām tika Itālija, vienu panākumu izcīnīja Nīderlande, bet Baltkrievijas basketbolistes zaudēja visos trijos mačos.

No otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Čempionāts ilgs līdz 17.jūlijam.

Jau vēstīts, ka šajā čempionātā Latvijas U-20 izlasei palīdz arī Niedola, kas nesen pārstāvēja Latvijas valstsvienību Eiropas sieviešu čempionātā Polijā, palīdzot Latvijas komandai tikt pie astotās vietas.

Tikmēr izlasei nevar palīdzēt Linda Rubene, kas vēl nav nokārtojusi mācību dokumentus ASV, un Linda Pagrode, kas pārbaudes spēlē Serbijā sarāva ceļgala krusteniskās saites.

Kā ziņots, pirmās pārbaudes spēles Daigas Jansones trenētā Latvijas U-20 izlase aizvadīja ar Krievijas vienaudzēm, abās cīņās piedzīvojot zaudējumu ar 49:69 un 57:64. Pēc tam Latvijas basketbolistes aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Turcijas U-20 valstsvienību, tiekot pie vienas uzvaras, - pirmajā mačā latvietes izcīnīja uzvaru ar 73:58, otrajā cīņā piedzīvoja zaudējumu ar 68:80, bet trešajā piekāpās ar 54:62. Savukārt spēlēs ar Serbiju latvietes piedzīvoja trīs zaudējumus - 64:74, 65:73 un 48:78.

Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 izlase ar 40:60 piekāpās Nīderlandes vienaudzēm.

LETA jau vēstīja, ka pagājušā gada čempionātā, kas risinājās Liepājā, Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja bronzas godalgas. Pie trešās vietas Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase tikusi jau divus gadus pēc kārtas.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Serbijā: Arta Kublačova, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Sabīne Niedola, Anna Sonka, Anete Kiršteine, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!