Foto: LETA

Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā mainīta izspēles sistēma, un šogad tajā ieviests "Final 4" turnīrs, kurā noskaidrosies čempionvienība, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā piedalīsies sešas Latvijas komandas, cīnoties par tiesībām spēlēt Latvijas – Igaunijas līgas "Final 4" turnīrā, kas aprīļa sākumā notiks Rīgā, kā arī Latvijas sieviešu čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Pamatturnīrā piedalās 10 komandas, kuras līdz Ziemassvētkiem izspēlēs viena apļa turnīru. Sešas pārstāv Latviju - "TTT Rīga", "Vega 1/Liepāja", "TTT Juniores", RSU, "Latvijas Universitāte" un Latvijas U16 izlase, bet četras komandas ir no Igaunijas – "FCR Media/Rapla" "Tallinn University", "FCR Media/ Rapla" un "Tartu University/ Kalev". Trīs labākās kopā ar Somijas čempionvienību Lapenrantas "Cats" pēc Jaungada izspēlēs četru apļu turnīru, cīnoties par divām ceļazīmēm uz "Final 4". Pārējās septiņas komandas (5.-11.vieta) spēlēs divus apļus savā starpā. 5. un 6.vietas ieguvējas pārspēlēs ar 3. un 4.vietas īpašniecēm noskaidros vēl divas "Final 4" dalībnieces. Cīņa par čempionu kausu notiks 8. un 9.aprīlī Rīgā.

Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas – Igaunijas līgas rezultātiem. Pusfinālā sērijas līdz divām uzvarām, finālā – līdz trim uzvarām.

Valsts čempionvienība "TTT Rīga" nopietni gatavojas startam FIBA kausa izcīņā. Latvijā atgriezusies Gunta Baško-Melnbārde, čempionvienībā turpina spēlēt Latvijas valstsvienības dalībnieces Ieva Krastiņa, Anda Eibele, Baiba Eglīte, Liene Priede, Ieva Kūlīte un Digna Strautmane, iesaistītas labas ārzemnieces. Komanda savu potenciālu parādījusi, ar trim uzvarām startējot Austrumeiropas Sieviešu līgā. Vicečempiones "Vega 1/Liepāja" turpina pārstāvēt iepriekšējās sezonas līderes Kristīne Silarāja, Ieva Vītola un Ilze Jākobsone, kā arī Liepājas basketbola audzēknes. Pieteikta arī lietuviete Krista Druskite. RSU vienībā atgriezusies kādreizējā līdere Guna Lagzdiņa, atkal apvienojušās māsas Kate un Ance Aizsila. Komandas "TTT Juniores" sastāvā spēlēs Latvijas U19 un U18 izlašu kandidātes. "Latvijas Universitātes" komandā studentēm, iespējams, palīdzēs vairākas jaunatnes izlašu kandidātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!