Latvijas 3x3 basketbola izlase (Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis) sestdien Gracā izcīnīja vēl divas uzvaras olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ieņemot pirmo vietu D apakšgrupā.

Latvijas basketbolisti vispirms ar rezultātu 21:18 pārspēja Horvātijas 3x3 basketbola izlasi, bet stundu vēlāk ar 21:16 pieveica Kanādas basketbolistus, kuri arī pretendēja uz pirmo vietu grupā.

Spēli ar Horvātijas komandu latvieši sāka enerģiski, panākot rezultātu 4:0 un 8:2, raksta Latvijas Basketbola savienība (LBS). Turpinājumā horvātiem izdevās izlīdzināt spēles gaitu un pat panākt neizšķirtu 13:13.

Taču latviešu nākamais izrāviens izšķīra spēles iznākumu – 16:14, 20:16 un 21:18. Visus punktus Latvijas komanda guva no groza tuvuma vai sodu līnijas. Kārlis Lasmanis atzīmējās ar astoņiem punktiem, Agnis Čavars guva sešus punktus, Naura Mieža kontā pieci punkti, bet Edgaram Krūmiņam divi punkti.

Cīņa par pirmo vietu grupā sākās ar Agņa Čavara benefici – pieci punkti un rezultāts 6:1. Pēc brīža jau 10:3. Pretiniekiem uz brīdi izdevās atjaunot intrigu (11:9), taču Kārļa Lasmaņa un Naura Mieža tālmetieni atjaunoja pārsvaru (17:10). Šajā mačā latvieši trāpīja piecus tālmetienus. Čavaram, Lasmanim un Miezim pa sešiem punktiem, bet Krūmiņam noslēdzošie trīs pēc kārtas.

Ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbola izlase ceturtdien pieveica Austrijas un Nīderlandes izlases. Tādējādi latvieši guvuši uzvaras visās četrās apakšgrupas spēlēs.

B grupā, ar kuras komandām D grupas labākajām vienībām būs jācīnās ceturtdaļfinālā, pēdējā dienā Lietuva ar 17:16 pārspēja Beļģiju, kas, savukārt, ar 20:16 pieveica ASV komandu. Trīs izlases finišēja ar vienādu uzvaru skaitu. 3x3 basketbolā izmantotais nākamais kritērijs – visās spēlēs gūto punktu skaits – pirmajā vietā izvirzīja amerikāņus, bet otrajā pozīcijā lietuviešus.

Sagaidāmie pretinieki jau bija zināmi pirms Latvijas un Kanādas izlases spēlēm, kurā latvieši nodrošināja tikšanos ar Lietuvas basketbolistiem. Abu kaimiņvalstu vienību ceturtdaļfināla spēle norisināsies svētdien pulksten 15.00.

Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs Gracā notiek divos posmos. Četrās apakšgrupās pa piecām komandām tiek noteiktas divas labākās vienības, kuras izslēgšanas spēlēs sadalīs trīs ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pusfināla spēļu uzvarētāji nodrošina sev vietu Tokijas spēlēs, bet cīņu par pirmo vietu tie neaizvadīs. Savukārt bronzas spēle noteiks trešo komandu, kura Gracā nopelnīs sev ceļazīmi uz Tokiju.

Neizmantojot šo iespēju, cīņa par pēdējo ceļazīmi norisināsies jūnija ievadā Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!