"Latvijas Universitāte" (LU) "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien savā laukumā ar rezultātu 72:65 (18:17, 16:20, 18:11, 20:17) pārspēja 2016.gada valsts čempioni "Valmieru"/ORDO, tādējādi neļaudama pretiniekiem revanšēties par sezonas sākumā ciesto zaudējumu.

Studentiem rezultatīvākais ar 18 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Renārs Birkāns, bet pa 12 punktiem iemeta Jānis Eiduks un Linards Jaunzems, kuram arī 13 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Valmieras komandu no zaudējuma neglāba Jāņa Kaufmaņa 22 punkti un desmit bumbas zem groziem, bet ar 12 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām izcēlās Viktors Iļjins.

Pirmajā puslaikā cīņa aizritēja punkts punktā, bet pārtraukumā komandas devās ar 37:34 "Valmiera"/ORDO labā. Otrā puslaika sākumā studenti veica 11 punktu izrāvienu, kas ļāva panākt 45:39 mājinieku labā. Ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē viesi pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (55:56), taču izvirzīties vadībā nespēja, LU nosargājot vadību un svinot uzvaru ar 72:65.

LU sezonas sākumā ar 96:87 viesos pārspēja Valmieras komandu, bet pēc tam sekoja četri zaudējumi, no kuriem trīs bija ar 20 un vairāk punktu deficītu.

Tikmēr ar atjauninātu sastāvu spēlējošā "Valmiera"/ORDO pēc zaudējuma LU cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, bet pēc tam sekoja uzvara pār "Valku"/"Valgu". Tiesa, pēc tam atkal tika piedzīvots pa zaudējumam LBL un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir septiņas uzvaras septiņos mačos, bet ar piecām uzvarām piecās cīņās seko "Ogre. Trešo vietu ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir trīs uzvaras sešos mačos.

Pirmajam četriniekam ar divām uzvarām sešās spēlē seko "Jēkabpils" un LU, bet vienu panākumu četros mačos guvusi "Valka"/"Valga". Tikmēr "Betsafe"/"Liepāja" rēķinā ir viena uzvara piecās cīņās, bet "Valmiera"/ORDO noslēdz tabulu ar vienu panākumu septiņos dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!