Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru sīvā cīņā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja "Latvijas Universitātes" komanda, kas mača galotnē ar rezultātu 80:76 (25:24, 22:21, 15:16, 18:15) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Līdz pat ceturtās ceturtdaļas priekšpēdējai minūtei spēle aizritēja līdzīgā cīņa un nevienai no komandām neizdevās izvirzīties drošā vadībā. 40 sekundes pirms pamatlaika beigām LU komandai bija četru punktu pārsvars, taču jūrmalniekiem izdevās realizēt precīzu tālmetienu, samazinot rezultāta starpību līdz vienam punktam. Pēdējās sekundēs LU realizēja četrus soda metienus, uz ko jūrmalnieki spēja atbildēt tikai ar vienu precīzu raidījumu no soda līnijas, un studenti svinēja uzvaru ar 80:76.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Visvaldis Bikše, 17 punkti un piecas atlēkušās bumbas Dmitrijam Brizgalovam. Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Edgars Jeromanovs.

Līdz ar to LU komanda pārtrauca sešu zaudējumu sēriju. Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" pēdējās sešās spēlēs ir spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru un tā jau ir apdraudējusi savu noturēšanos kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā.

Abās iepriekšējās komandu spēlēs šosezon bija triumfējuši jūrmalnieki - pagājušā gada novembra sākumā studenti viesos tika pārspēti ar 69:66, bet pēc divdesmit dienām "Jūrmala"/"Fēnikss" savus pretiniekus pārspēja ar 94:44.

Tikmēr citā regulārā čempionāta spēlē trešdien "Jelgava" izbraukumā ar rezultātu 77:55 (17:14, 15;15, 28:20, 17:16) pārspēja "Saldus" vienību.

Pirmajā puslaikā abu komandu spēle bija līdzvērtīga, tomēr sākoties trešajai ceturtdaļai "Jelgava" izvirzījās vadībā un pārsvaru noturēja līdz pat spēles beigām, tādā veidā uzvarot ar rezultātu 77:55.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 14 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām bija lietuvietis Deniss Krestiņins. Savukārt "Saldus" rindās rezultatīvākais bija Rolands Nārķis, kura kontā desmit punkti.

"Saldus" komanda piedzīvoja jau piekto zaudējumu pēc kārtas.

Ceturtajā abu komandu savstarpējā spēlē šosezon "Jelgava" pār kopvērtējuma pastarīšiem guva trešo uzvaru.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, bet tai ar 18 panākumiem 23 mačos seko "Liepāja"/"Triobet", bet tuvu blakus ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir "VEF Rīga" komanda. Lai sezonas beigās gūtu otro vietu un izvairītos no tikšanās pusfinālā ar ventspilniekiem, "VEF Rīga" jāuzvar pēdējā spēlē ar "Jūrmala"/"Fēnikss" un jācer, ka "Liepāja"/"Triobet" atlikušajos astoņos mačos negūs vairāk par piecām uzvarām.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 15 uzvarām 25 cīņās joprojām ir ceturtā, piektajā vietā atrodas "Jēkabpils" ar 14 uzvarām 25 spēlēs, bet "Barons"/LDz basketbolistiem 13 panākumi 24 cīņās.

"Jelgava" ar 11 uzvarām 24 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir deviņi panākumi. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi sešas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!