Foto: F64

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda ar izlases ilggadējo spēlētāju Kristīni Vītolu sastāvā ceturtdien izcīnīja uzvaru "Douglas" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (DBBL) elites grupas mačā.

LU viesos ar rezultātu 74:57 (20:8, 20:18, 23:10, 11:21) uzvarēja "Liepāja"/LSSS komandu.

Rīgas komandas sastāvā savu debiju piedzīvoja Kristīne Vītola, kura šosezon iepriekš spēlēja Ungārijā un Turcijā, pārstāvot trīs dažādas komandas. Viena no Latvijas valstsvienības līderēm laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā guva 17 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un bloķēja divus metienus.

Vēl uzvarētājām ar 12 punktiem atzīmējās Elizabete Zumenta. LU rindās spēles laiks starp visām basketbolistēm tika sadalīts līdzvērtīgi un viens no uzvaras stūrakmeņiem bija pārliecinošāka metienu precizitāte (43%/27% no spēles).

Liepājniecēm pa 14 punktiem guva Elvija Veršele un Rūta Stiprā, bet desmit punkti bija Santai Baltkojienei. Zem groziem ar deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kristīna Petermane.

LSBL elites grupā visās 15 spēlēs uzvarējusi "TTT Rīga", otrā ar 11 uzvarām 15 mačos ir "Latvijas Universitāte", "Liepāja"/LSSS vienība 16 spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras. Tālāk ar trim panākumiem 16 mačos ir "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komanda, bet turnīra tabulu ar divām uzvarām 16 dueļos noslēdz BJBS "Rīga"/"Juniores".

Pamatturnīra pēdējā spēlē sestdien "Latvijas Universitāte" tiksies ar "TTT Rīga". Pēdējo spēļu rezultāti nevar ietekmēt komandu pozīcijas izslēgšanas turnīra tabulā.

Nedēļas nogalē "mazajā" izslēgšanas turnīrā Jelgavā pusfinālā spēlēs RSU – "Daugavpils Universitāte", kā arī BJBS "Rīga"/"Juniores" – "Jelgava"/BJSS. Uzvarētājas cīnīsies par vienīgo brīvo vietu Latvijas čempionāta "Final 4" turnīrā, kas aprīļa beigās notiks Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!