Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola čempionāta spēlē uzvarēja pagājušās sezonas sīvāko konkurenti "Ogri".

"VEF Rīga" viesos ar 81:63 (27:15, 27:18, 13:15, 14:15) uzvarēja "Ogri", svinot uzvaru savā pirmajā šīs sezonas spēlē.

Rīgas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Aigars Šķēle, kamēr vēl 13 punktus pievienoja Maikls Kaizers un Kristers Zoriks.

"Ogre" rindās 17 punkti un desmit bumbas zem groziem pieredzes bagātajam Kasparam Bērziņam, bet ar 14 un 13 punktiem attiecīgi izcēlās Andrē Volkers un Rinalds Sirsniņš.

Pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm "vefieši" jau bija vadībā ar 10:0, bet pirmos punktus "Ogres" komandā iemeta Rihards Zēbergs (3:10). "VEF Rīga" turpinājumā atrāvās, pateicoties Zorika un Šķēles precizitātei, un trešdaļu noslēdza ar 12 punktu pārsvaru - 27:15. Zīmīgi, ka "vefieši" uz brīdi bija vadībā ar 19 punktu pārsvaru (24:5).

Otrās ceturtdaļas vidū Artis Ate realizēja tālmetienu (38:21), bet pēc tam izcēlās arī Aleksandrs Madsens un Šķēle, panākot 45:25. Rīgas komanda savu pārsvaru līdz ceturtdaļas beigām nedaudz vēl palielināja, bet noslēdzošās desmit minūtes iesākās ar rezultātu 67:48 par labu "VEF Rīga". Arī spēles pēdējo nogriezni veiksmīgāk iesāka viesi, taču "Ogre" vairs tik ļoti neatpalika, tomēr arī nespēja atgūt zaudēto un piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu.

Ogrēniešiem iepriekšējā sezona bija labākā komandas vēsturē, jo LIBL izdevās izcīnīt otro vietu tieši aiz "VEF Rīga" komandas. Pārtraucot sezonu, vienībām tika piešķirtas attiecīgi sudraba un zelta medaļas.

Arī šajā sezonā Ogres komandu vadīs kadreizējais "VEF Rīga" treneris Nikolajs Mazurs, tāpat sastāvā palikuši iepriekšējās sezonas pamatspēki Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais, Kaspars Bērziņš, Renārs Magone, Rihards Zēbergs, Jānis Pozņaks, Jānis Antrops un citi, bet klāt nākuši Uģis Pinete, kā arī amerikāņi Andrē Volkers un Džordans Eliots Laionss.

Savukārt "VEF Rīga" vienību arī šajā sezonā cīņā vedīs Jānis Gailītis, bet sastāvā būs tādi valstsvienības spēlētāji kā Artis Ate, Mārcis Vītols un Aigars Šķēle. No ārzemju leģiona sezonu Rīgas komandā uzsāks četri – jau iepriekš iepazītais soms Aleksandrs Madsens, kā arī amerikāņi Maikls Kaizers, Aizija Pinjeiro un Kails Olmens.

Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja "VEF Rīga" (88:70 un 82:71), un tieši šie panākumi ļāva ieņemt pirmo vietu turnīra tabulā.

Jau ziņots, ka "Liepājas" komanda sestdien Latvijas-Igaunijas apvienotajā basketbola čempionātā cerīgi iesāka spēli pret titulēto "Ventspili", taču galotnē neprata nosargāt iegūto pārsvaru, kā rezultātā Artūrs Visockis - Rubenis pie Kurzemes vienības stūres debitēja ar zaudējumu.

"Ventspils" viesos ar 92:91 (24:32, 21:19, 26:20, 21:20) uzvarēja "Liepāju".

No 3.oktobra līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas – sešas Latvijas vienības – "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019. gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020. gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro – "Ogrei", trešo – Roberta Štelmahera vadītajai "Kalev"/"Cramo" un ceturto – "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!