Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra otrdien Klaipēdā ar rezultātu 91:94 zaudēja Lietuvas studentu izlasei.

Latvijas izlases labā šajā mačā 24 punktus guva Rolands Freimanis, Rihards Kuksiks izcēlās ar 15 punktiem, bet 13 punktus iekrāja Mārtiņš Meiers.

Pēc pirmā puslaika Latvijas izlase atradās vadībā ar 45:39, taču trešo desmit minūšu sākumā lietuvieši guva 12 punktus pēc kārtas, pārņemot vadību, bet pēc trešās ceturtdaļas Latvija zaudēja ar 66:71.

Ceturtajā ceturtdaļā Lietuvas studenti saglabāja 4-5 punktu pārsvaru, bet minūti pirms cīņas beigām Latvijai bija tikai divu punktu deficīts, tomēr lietuvieši nosargāja minimālo pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Trešdien Latvijas izlase turpat Klaipēdā tiksies ar Slovēnijas valstsvienību.

Pretēji iepriekš izziņotajam Latvijas izlasei šajās spēlēs nepalīdz vienības potenciālais līderis Jānis Blūms, kurš uz Klaipēdu nav devies ģimenes apstākļu dēļ.

Līdz ar to Latvijas izlase Klaipēdā spēlē 11 basketbolistu sastāvā.

Jau ziņots, ka uz minētajām pārbaudes spēlēm mikrotraumu dēļ nav devušies arī citi ārējās līnijas spēlētāji - Jānis Strēlnieks un Akselis Vairogs. Tikmēr savainojuma dēļ Rīgā palicis centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs, bet rehabilitācijas process turpinās Dāvim Bertānam.

Pēc šīm pārbaudes spēlēm 12. un 13.augustā Rīgā un Jelgavā Latvija spēkosies ar Krievijas izlasi, 20.augustā Panevēžā - ar Lietuvu, 22. un 24.augustā Latvijas vienība Rīgā un Ventspilī spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 27.augustā Jelgavā - ar Lielbritānijas komandu.

Kā ziņots, savainojumu dēļ Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Andris Biedriņš, Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš.

Kristapam Valteram un Armandam Šķēlem vēl nav beidzies diskvalifikācijas termiņš, tāpēc viņi kandidātu sarakstā nav iekļauti, kamēr Sandis Valters publiski paziņojis, ka vairs nespēlēs izlasē, bet Gatis Jahovičs cīnās ar savainojumiem.

Savukārt Kaspars Kambala, kurš iepriekš tikai devis mājienus par nespēlēšanu izlasē, jau jūnijā nosauktajā kandidātu lokā netika iekļauts ar mērķi atjaunināt izlases sastāvu.

Tāpat sastāvā nav arī vairāku spēlētāju, kas Latvijas izlasei palīdzēja kvalifikācijas turnīrā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 31.augusta līdz 18. septembrim risināsies Lietuvā, spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm Klaipēdā: Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Ivars Timermanis, Artūrs Bērziņš, Pāvels Veselovs, Mārtiņš Meiers, Lauris Blaus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!