Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošo posmu šodien turpina ar maču Nīderlandē.

D apakšgrupas otrā apļa cīņa Nīderlandes pilsētā Almerē sāksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika, bet televīzijā to nebūs iespējams vērot.

Kā ziņots, otrā apļa pirmajā mačā Latvija ar 80:64 savā laukumā pieveica Bosniju un Hercegovinu, saglabājot ļoti reālas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, turpinājumā ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, trešajā cīņā ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai, bet pirmā apļa noslēgumā ar 89:53 sagrāva Rumāniju.

Grupas kopvērtējumā šobrīd četras uzvaras piecās spēlēs ir Gruzijai, kurai ar četriem panākumiem sešos mačos seko Bosnijas un Hercegovinas izlase. Latvijas kontā ir trīs panākumi piecos mačos, Nīderlandes kontā ir divas uzvaras sešās cīņās, bet Rumānija tikusi pie viena panākuma.

Vēl vienā D grupas spēlē šodien līderu duelī Gruzija uzņems bosniešus.

Pēc šī mača Latvijai vēl paliks sestdien plānotā cīņa savā laukumā ar Gruziju, kā arī nākamās otrdienas mačs Rumānijā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam Nīderlandē:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!