Foto: F64

Pie smagas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien tika valsts vicečempioni "Ventspils", kas ar rezultātu 75:66 (14:8, 19:21, 20:19, 22:18) savā laukumā pārspēja "Jēkabpils" komandu. Latvijas Universitāte ar 86:76 pārspēja BK "Jelgava", bet turnīra debitanti "Saldus" viesos ar 79:75 (24:25, 15:21, 20:14, 20:15) negaidīti pārspēja "Barons kvartāls" vienību.

Lai arī "Ventspils" komanda vadībā atradās visas spēles garumā, mājinieku pārsvars nekad nebija pārliecinošs. Piecas minūtes pirms cīņas beigām ventspilnieki atradās vadībā vien ar trīs punktu pārsvaru, tomēr izšķirošajās minūtēs viesiem nesekmējās ar punktu gūšanu, kamēr "Ventspils" uzvaru nosargāja.

Uzvarētāju labā attiecīgi 25 un 24 punktus guva Ronalds Zaķis un amerikānis Lorenco Viljamss, kuri pa abiem guva vairāk nekā pusi no mājinieku iespētajiem punktiem. Tikmēr "Jēkabpils" labā 18 punktus guva Mihals Hlebovickis.

"Ventspils" komandai šī bija otrā uzvara divās turnīra spēlēs, bet "Jēkabpils" piedzīvoja savu pirmo zaudējumu.

Tikmēr "Barons kvartāls" mačā pret "Saldus" komandu piedzīvoja savu otro zaudējumu, kamēr viesi tika pie sava pirmā panākuma.

Spēles pašā ievadā neliels pārsvars piederēja "Saldus" komandai, tomēr viesi nespēja atrauties. Tā vietā pirmo puslaiku ar septiņu punktu pārsvaru noslēdza "Barons kvartāls", tomēr trešās ceturtdaļas gaitā "Saldus" vienība atspēlēja sešus punktus un cīņu atkal izlīdzināja. Trīs ar pusi minūtes pirms spēles beigām "Barons kvartāls" atradās vadībā ar astoņiem punktiem, tomēr tad "Saldus" veica 15:1 izrāvienu un nodrošināja panākumu.

"Saldus" kluba labā pa 14 punktiem guva Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis, bet "Barons kvartāls" rindās ar 15 punktiem izcēlās Jēkabs Rozītis.

Tāpat pie otrās uzvaras sestdien tika "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas ar 75:74 (18:23, 8:13, 25:17, 24:21) savā laukumā pārspēja biznesa augstskolu "Turība", sagādājot pretiniekiem otro zaudējumu sacensībās.
Mača gaitā mājiniekiem izdevās likvidēt pretinieku pārsvaru un ceturtajā ceturtdaļā pārņemt vadību, tomēr četras minūtes pirms mača beigām "Liepāja"/"Triobet" atradās iedzinējos ar pieciem punktiem.

Pusotras minūtes laikā laukuma saimnieki panāca neizšķirtu, bet 40 sekundes pirms cīņas noslēguma rezultāts atkal kļuva neizšķirts 74:74. Noslēdzošajās sekundēs liepājnieki tika pie diviem uzbrukumiem pēc kārtas, bet burtiski līdz ar beigu signālu viesi pārkāpa noteikumus, kas ļāva "Liepāja"/"Triobet" mestu divus soda metienus. Pirmajā no tiem Lauris Blaus nebija precīzs, bet ar otro atnesa mājiniekiem uzvaru.
Liepājas vienības labā 14 punktus guva Kristaps Miglinieks, bet "Turības" rindās ar 19 punktiem izcēlās Jānis Antrops.

Pie otrās uzvaras sestdien tika arī pērnās sezonas bronzas medaļnieki "Valmiera", kas ar 79:67 izbraukumā pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, kuras kontā tagad tādējādi divi zaudējumi.

Raimonds Gabrāns uzvarētāju labā guva 27 punktus, bet Kristaps Dārgais izcēlās ar 13 punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām.

Citās spēlēs sestdien "Barons kvartāls" tiksies ar līgas jaunpienācējiem "Saldus", savukārt "Latvijas Universitāte" (LU) uzņems "Jelgavas" basketbolistus.

Vēl citā spēlē sestdien pirmo uzvaru svinēja "Latvijas Universitāte" (LU), kas ar 86:76 (18:17, 17:14, 28:21, 23:24) savā laukumā pārspēja "Jelgavas" basketbolistus, sagādājot viņiem pirmo zaudējumu šosezon.

Mārcis Vītols uzvarētāju labā guva 20 punktus, bet "Jelgavas" komandā ar 18 punktiem atzīmējās Artūrs Dušelis.

Turnīrā šajā sezonā piedalās 12 komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Valmiera", "Barons kvartāls", "Latvijas Universitāte", "Jēkabpils", "Jelgava", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Liepāja"/"Triobet", "Turība", "Saldus" un Latvijas U-18 izlase.

Čempionvienība "VEF Rīga" LBL turnīrā iesaistīsies vien decembrī, ar desmit komandām spēlējot vien vienu apli, cīnoties izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" - divas spēles (kopā - 12 spēles).

"Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles).

Komandu vietas turnīra tabulā tiks noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.
Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!