BK "Liepājas lauvas" saspēles vadītājs Eštons Mičels devis lielu ieguldījumu decembrī izcīnītajās četrās uzvarās, kas liepājniekiem ļāvušas nostiprināties otrajā vietā Latvijas Basketbola līgas (LBL) tabulā un basketbolistam deva decembra labākā spēlētāja nosaukumu.

Decembrī Mičels LBL turnīrā liepājniekiem palīdzēja izcīnīt četras uzvaras, tai skaitā pār principiālajiem sāncenšiem BK "Valmiera" (77:74) un čempionvienību "Barons" (75:71). Šajos mačos amerikānis vidēji laukumā pavadīja 33 minūtes, guva 18,5 punktus, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas, raksta "basket.lv".

22 gadus vecais Eštons Mičels dzimis Ņuorleānā. No 2006. līdz 2010.gadam studējis krimināltiesības un socioloģiju Hjūustonas štata universitātē un bijis viens no augstskolas basketbola komandas līderiem. 2010. gada sezonā viņš kļuva par "Southland" konferences līderi rezultatīvo piespēļu skaita ziņā, ievēlēts konferences "All Star" piecniekā un atzīsts par konferences finālspēļu vērtīgāko spēlētāju.

Liepājas komandai Mičels pievienojās 2010. gada sezonas sākumā un drīz kļuva par vienu ko komandas līderiem. "Kā daudziem amerikāņiem, arī Mičelam bija vajadzīgs laiks, lai saprastu, kas ir Eiropas basketbols un ko te no viņa gaida. Patīkami, ka viņš iejūtas aizvien labāk, un pēdējos mačos jau rāda sniegumu, kādu no viņa gaidām," "Liepājas lauvu" galvenais treneris Agris Galvanovskis par Mičela ieguldījumu izsakās atzinīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!