Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) klubs "Jēkabpils" otrdien parakstījis līgumu ar uzbrucēju Mārtiņu Kravčenko, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Ukrainas augstākās līgas komandā "Mykolaiv", vēsta komanda.

Pagājušajā sezonā "Mykolaiv" rindās Kravčenko vidēji spēlē guva 6,4 punktus, izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas un veica 1,7 rezultatīvas piespēles. Atgādinām, ka šo komandu vada Latvijas speciālisti Agris Galvanovskis un Artūrs Štālbergs.

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edgars Teteris atzina, ka jau iepriekš ir strādājis kopā ar Kravčenko, tādēļ ir pārliecināts, ka viņš lieliski iederēsies Jēkabpils komandā nākamajā sezonā, jo ir komandas spēlētājs. "Viņa labākās īpašības - pieredzējis, meistarīgs spēlētājs, kurš labi strādā aizsardzībā, un, kurš iederas jebkuras komandas modelī", stāstīja Teteris. Viņš arī piebilda, ka Kravčenko ir ļoti nopietns un labs papildinājums basketbola klubam.

Teteris arī uzteica to, ka Kravčenko visu pagājušo sezonu noturējās Ukrainas superlīgā. "Tas ja ir zināms līmenis. Jo Ukrainā viesspēlētājiem ir noteiktas ļoti augstas prasības. Ir jāsaprot, ka Ukrainas superlīgā spēlē ļoti meistarīgi spēlētāji. Mārtiņa galvenais uzdevums šajā komandā nebija punktu gūšana, viņš tur bija kā "snaiperis", kurš strādāja aizsardzībā un, kuram bija jāpilda "melnais darbs". Arī Jēkabpils komandā viņam būs jādara tas pats", stāstīja Teteris un piebilda, ka nākamajā sezonā Kravčenko būs viens no komandas līderiem.

Pats Kravčenko atzina, ka neesot vēlējies vēl vienu gadu aizvadīt Ukrainā, bet Jēkabpils klubs ir bijis viens no pirmajiem Latvijas klubiem, kas izteikuši piedāvājumu. "Šis bija labs piedāvājums. Turklāt komandā spēlēs man zināmi spēlētāji un būs zināms treneris. Ja ir tik labs piedāvājums, kādu saņēmu no Jēkabpils, domāju, ka nav vērts vilkt garumā un gaidīt kaut kādas Ziemassvētku dāvanas", par pieņemto lēmumu stāstīja Kravčenko.

Viņš arī atzina, ka sekoja līdzi "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēm, tostarp BK "Jēkabpils" gaitām. "No vienas puses pozitīvi, jo komanda spēlēja pirmo gadu, no otras puses – sastāvs bija pietiekami spēcīgs un varēja būt arī labāka vieta", Jēkabpils komandas sezonas rezultātu komentēja Kravčenko. Viņš arī atklāja, ka atgriežoties Latvijā vēlas cīnīties par medaļām un kādu no tām arī izcīnīt.

Bez iepriekš minētās Ukrainas komandas, Mārtiņš Kravčenko basketbolista karjeras laikā ir pārstāvējis Liepājas basketbola klubu, "Barons/LMT Rīga" un "LU/Rīdzene".

Jau ziņots, ka "Jēkabpils" pagarinājusi līgumu ar vienu no līderiem Rinaldu Sirsniņu. Tikmēr komandu pametis uzbrucējs Jurijs Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!