Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde apstiprinājusi Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. un 2.divīzijas Nolikumus, kas paredz septiņu komandu piedalīšanos pirmās divīzijas čempionātā.

LBL 1.divīzijas Nolikumā paredzēta astoņu komandu līdzdalība. Čempionātam šobrīd pieteikušās septiņas komandas, interesi par startēšanu LBL1 izteikusi arī pērn LBL2 spēlējusi komanda "Jūrmala/Fēnikss". Jūrmala/Fēnikss nespēlēs LBL2, ja pozitīvi beigsies sarunas par pievienošanos LBL1.

LBS valde apstiprināja septiņu klubu līdzdalību LBL 1.divīzijas turnīrā un uzdeva Latvijas basketbolu līgu direktoram līdz 12.septembrim precizēt 2011.gada sezonas LBL2 labāko komandu vēlmi un iespējas piedalīties 1.līgas turnīrā.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps informēja, ka tiek strādāts pie Latvijas U-18 izlases bāzes komandas izveides un aicināja atstāt iespēju to pieteikt LBL 1.divīzijas turnīram.

LBL 2.divīzijas Nolikumā komandu skaits nav precizēts. Turnīram pieteikušās 17 komandas, taču divu līdzdalība vēl nav skaidra.

Basketbola klubs "Barons" nav nokārtojis visas finansiālās saistības par 2011.gada sezonu. Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams informēja LBS valdi, ka pēc rakstiska brīdinājuma "Barons" samaksāja parādu par tiesnešu darbu, tomēr joprojām nav samaksāta ar LBL direktora lēmumu uzliktā soda nauda (Ls 500) par apsardzes nenodrošināšanu LBL čempionāta pusfināla spēles laikā. Minētais LBL direktora lēmums nav arī pārsūdzēts Nolikumā paredzētajā kārtā. LBS valde deva iespēju "Baronam" samaksāt sodu līdz 12.septembrim. Soda nesamaksāšanas gadījumā komanda "Barons/Ķeizarmežs" netiks pielaista LBL 2.divīzijas čempionātam.

LBL2 dalībnieku galīgais sastāvs tiks apstiprināts LBS valdes sēdē 14.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!