Foto: sportacentrs.com

Ar precīzu tālmetienu no basketbola laukuma centra par LBL un alus darītavas "Baltika" akcijas "Trāpi divreiz un brauc" uzvarētāju kļuva 13 gadus vecais ventspilnieks Kristaps Purpļevičs. Kamēr galvenās balvas ieguvējs sasniegs šofera vecumu, jauno "Škoda Octavia" stūrēs viņa tētis, informē LBS.

Akcija "Trāpi divreiz un brauc" risinājās no decembra līdz maijam visās Latvijas Basketbola līgas spēlēs. Ikviens līdzjutējs, kurš bija nopircis biļeti vismaz lata vērtībā, varēja tikt pie iespējas spēles pārtraukumā mest trīspunktnieku.

82 trāpījušie 6.maijā Basketbola dienā Arēnā Rīga meta no centra, cīnoties par akcijas galveno balvu – automašīnu Škoda Octavia. Pirmajā kārtā precīzs metiens izdevās tikai 13 gadus vecajam ventspilniekam Kristapam Purpļevičam, kurš pats trenējas basketbolā Ventspils sporta skolā Spars.

Kristaps Pupļevičs: "Tiesības piedalīties finālā izcīnīju ar otro mēģinājumu. Basketbolu apmeklēju regulāri, arī pašam ļoti patīk spēlēt. Metienu no centra speciāli netrenēju, bet, braucot uz konkursa finālu, zināju, ka trāpīšu. Bija tāda nojauta."

Tomass Kure Jakobsens, AS Aldaris, kas Latvijā pārstāv alus darītavu Baltika, izpilddirektors: "Basketbola dienas lieliskākā iezīme ir tā, ka tajā vienkopus piedalās dažādu līmeņu sportisti, taču mērķis viņiem ir viens – sacensties vienam ar otru. Emocijas, kuras novērojamas dažādās amatieru komandu cīņās bieži sit augstāku vilni nekā profesionāļu sacensībās. Tāpat gadās dažādi negaidīti pārsteigumi, kā piemēram, tālmetienu konkursā no centra, kura galveno automašīnu no alus darītavas Baltika laimēja 13 gadus vecs puika. Domāju, viņa tēvs par šo panākumu būs ļoti priecīgs."

LBL direktora pienākumu izpildītāja Maruta Eglīte: "Apsveicu uzvarētāju un novēlu viņam arī turpmāk nezaudēt azartu un basketbola mīlestību – tad neizpaliks arī citi panākumi. Esmu gandarīta, ka kopīgā akcija un alus darītavas Baltika atbalsts radīja papildus intrigu LBL čempionāta spēlēs, iepriecināja skaitītājus un vairoja mūsu lieliskas spēles popularitāti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!