Foto: F64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēles balsojuma pirmajā nedēļā par absolūto līderi kļuvis čempionvienības "VEF Rīga" saspēles vadītājs, amerikāņu leģionārs Kērtiss Miledžs kurš līdz pirmdienas rītam saņēmis 3008 balsis, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Balsojumā portālos "basket.lv", "draugiem.lv "un "delfi.lv" tiks ievēlēti Zvaigžņu spēles komandu pamatpiecnieki, atgādina LBS. Līdzjutēji savu viedokli var paust līdz nākamās pirmdienas, 6.februāra vakaram.

LBL 20.Zvaigžņu spēle notiks sestdien, 18.februārī, Daugavpilī, tajā sacentīsies LBL un Leģionāru izlases. Pēc balsošanas pirmās nedēļas komandu sākumpiecniekos tikuši četru klubu pārstāvji.
Ja balsojums būtu noslēdzies tagad, LBL izlasē spēlētu Dairis Bertāns, Sandis Valters (abi – "VEF Rīga"), Jānis Timma ("Liepājas Lauvas"), Ernests Kalve (BK "Valmiera") un Mārtiņš Meiers (BK "Ventspils").

Savukārt leģionāru izlasē Miledžam pievienotos arī Stīvens Grejs un Džamars Jangs (abi BK "Ventspils"), kā arī Tailers Keins un Kortnijs Simss (abi VEF Rīga).

Skaidrojot, kāpēc balsošanā iekļauto spēlētāju sarakstā ir, piemēram, Kristaps Janičenoks, kaut arī zināms, ka savainojuma dēļ viņš Zvaigžņu spēlē nevarēs piedalīties, LBS klāsta: "LBL nepraktizē savainoto spēlētāju izslēgšanu no komandu pieteikumiem uz konkrētu rehabilitācijas laiku, kā tas notiek, piemēram, NBA."

"Līdz ar to nav pamata svītrot spēlētāju arī no Zvaigžņu spēles balsojuma un komandu ideālo piecnieku sastāvs ir atkarīgs tikai no līdzjutēju viedokļa. Izvēloties piecnieku ņemt vērā operatīvo informāciju par spēlētāju veselības stāvokli un citiem apstākļiem, kas var ietekmēt līdzdalību Zvaigžņu spēlē – tā ir katra balsotāja izvēle. Ja Zvaigžņu komandas starta piecniekā tiek iebalsots spēlētājs, kurš dažādu iemeslu dēļ (trauma, lauzts līgums) nevar piedalīties Zvaigžņu spēlē, viņa vietā tiek iekļauts basketbolists, kurš attiecīgajā pozīcijā saņem nākamo lielāko balsu skaitu," skaidro LBS.

LBS arī vēsta, ka atsevišķos gadījumos par vienu spēlētāju iespējams balsot divās pozīcijās, jo attiecīgajam spēlētājam divas pozīcijas norādītas komandas oficiālajā pieteikumā un prasmju amplitūda ir pietiekami plaša. "Izvēle balsotāja ziņā – kurā pozīcijā viņš redz konkrēto basketbolistu," skaidro LBS.

Komandu galīgos sastāvus un trenerus 9.februārī nosauks LBL. "Ņemsim vērā balsošanas kopējos rezultātus, bet neaizmirsīsim, ka Zvaigžņu spēlē jābūt pārstāvētiem visiem LBL klubiem," klāsta LBS.

Zvaigžņu spēles laikā notiks arī "Sport 2000 B.a.l.l." trīspunktu metēju konkurss (piedalīsies LBL un LBL-2 spēlētāji, kā arī LSBL spēlētājas), "Baltika" slam dunk konkurss, meistarības konkurss, "Škoda" treneru konkurss, "Peak" karsējmeiteņu konkurss un "Baltika" skatītāju konkurss.

Zvaigžņu spēles sākums 18.februārī plkst.15, reportāža LTV7 būs skatāma 19.februārī plkst.14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!