Foto: F64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde noklausījusies sieviešu valstsvienības vadības pārskatu par gatavošanos un startu 2019. gada Eiropas sieviešu čempionātā. Valde izteica pateicību galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam, komandas vadības kolektīvām un spēlētājām par profesionalitāti un ieguldīto darbu, bet valstsvienības ģenerālmenedžerei Guntai Baško uzdots apzināt pretendentus uz sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatu.

Mārtiņš Zībarts pārskata ziņojumā norādīja, ka gatavošanās process čempionātam bija noorganizēts kvalitatīvi, komandai bija nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi treniņiem, kā arī nepieciešamais pārbaudes spēļu skaits. Eiropas čempionāta spēlēs parādījušas gan komandas kvalitātes, gan objektīvās problēmas un trūkumus, ko prasmīgi izmantojušas pretinieces. M. Zībarts vērsa uzmanību uz vairākām problēmām, kas būs aktuālas valstsvienības tuvākajā nākotnē – mazais profesionālo spēlētāju skaits, kas stipri ierobežo valstsvienības komplektāciju, ASV studējošo basketbolistu neapmierinošā fiziskā kondīcija un jauno basketbolistu veselības problēmas, kuru dēļ valstsvienības darbā nevarēja iesaistīties vairākas uzaicinātās kandidātes.

Valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško vērsa uzmanību uz komandā valdījušo labo mikroklimatu un spēlētāju lielo motivāciju pārstāvēt Latviju, spītējot savainojumiem. Visai komandai ir gan liels sarūgtinājums par nesasniegto sportisko mērķi, gan sportiskā motivācija veiksmīgi startēt 2021. gada Eiropas čempionātā.

LBS valde izteica pateicību Mārtiņam Zībartam, komandas vadības kolektīvam un spēlētājām par profesionalitāti un ieguldīto darbu.

"Mārtiņa Zībarta vadībā valstsvienība abos Eiropas čempionātos sasniedza augstākas pozīcijas, nekā mūsu komandu vērtēja pirmsstarta prognozēs. Komandā bija ļoti labs mikroklimats un bijām konkurētspējīgi, par spīti robiem sastāvā. Ar attieksmi un stāju sieviešu basketbola valstsvienība apliecināja, ka bija un ir labākā sporta spēļu komanda Latvijā. Uzņemoties atbildību par sportiskā mērķa – olimpisko spēļu – nesasniegšanu, galvenais treneris paziņoja, ka neturpinās darbu valstsvienībā un cilvēciski saprotams, ka viņam vajadzīga atelpa pēc četru gadu darba vienlaikus klubos un valstsvienībā. LBS valde vēl Mārtiņam Zībartam veiksmi turpmākajā profesionālajā karjerā un cer šo speciālistu arī nākotnē redzēt Latvijas valstsvienības priekšgalā," saka LBS prezidents Valdis Voins.

Sieviešu valstsvienības ģenerālmenedžerei Guntai Baško uzdots tuvākajā laikā apzināt reālos pretendentus uz galvenā trenera posteni, bet konkrēti termiņi nav izvirzīti.

15. jūlijā tiks nosaukta 2021. gada Eiropas čempionāta rīkotājvalstis, bet 22. jūlijā notiks kvalifikācijas turnīra izloze. Kvalifikācijas turnīra spēles notiks 2019. gada novembrī, 2020. gada novembrī un 2021. gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!