Foto: F64
Latvijas Basketbola savienības (LBS) padome akceptējusi valdes lēmumu aizņemties trūkstošos līdzekļus 2019. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta organizēšanai, portālam “Delfi” atklāja LBS prezidents Valdis Voins.

Jau ziņots, ka Eiropas sieviešu čempionāta basketbolā organizēšanas izmaksu sadārdzinājuma dēļ 274 240 EUR apmērā radušās problēmas tā finansējuma nodrošināšanā.

Savienība pēc 16. aprīļa LBS padomes sēdes vērsās pie Ministru kabineta, lūdzot papildu līdzekļus, taču Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Nacionālā sporta padome (NSP) atkārtoti noraidīja LBS lūgumus.

NSP 5. jūnija sēdē lēma atbalstīt vairāku sporta organizāciju papildu finansējuma pieprasījumus, kopumā nodrošinot tās ar 622 716 eiro dažādu pasākumu rīkošanai. To starpā tika atbalstīts pludmales volejbols, handbols, riteņbraukšana, rollerslēpošana un jāšanas sports, bet ne basketbols.

Tādējādi LBS nespēja atrisināt čempionāta budžetā radušos deficītu 196 000 EUR apmērā. Savienības valde izskatīja iespējas aizņemties trūkstošos līdzekļus, un LBS padome šādu lēmumu akceptējusi.

“Padome atbalstīja valdes lēmumu par aizņēmuma ņemšanu. Pats aizņēmums vēl gan nav paņemts. Pašlaik norit aizņēmuma tehniskais process, kura laikā jāsagatavo formālie dokumenti,” atklāja Voins.

Aizņēmums, iespējams, varētu netikt saņemts līdz pašam čempionātam, kurš tiks uzsākts jau ceturtdien, 27. jūnijā.

“Tekošie rēķini jau ir samaksāti. Līdzekļi varbūt tiks ņemti no kādām citām programmām. Taču to programmu līdzekļi būs jāatgriež, lai ievērotu finanšu plūsmu," skaidroja LBS prezidents.

Turnīra atklāšanas dienā 27. jūnijā Rīgā notiks četras spēles. Latvijas valstsvienība laukumā dosies pēc kārtas trešā, kad tā pulksten 18.30 cīnīsies ar Lielbritānijas izlasi.

“Čempionātā viss notiek kā paredzēts pēc plāna. Šodien ir pirmā oficiālā diena. Atbraukušas visas komandas, tās jau dzīvo viesnīcā un trenējas. No tehniskās puses faktiski var uzskatīt, ka čempionāts jau sācies,” klāstīja Voins.

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēdējā spēlē pirms čempionāta ar rezultātu 79:80 (17:21, 20:22, 21:20, 21:17) piekāpās Slovēnijai, bet tai turnīrā savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Aija Putniņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!