Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde ceturtdien lēmusi par bijušā Latvijas izlases basketbolista Kaspara Ciprusa iecelšanu savienības ģenerālsekretāra amatā, bet par Latvijas basketbola līgu direktoru apstiprināts cits bijušais basketbolists Kristaps Janičenoks, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS jaunajai valdei viens no svarīgākajiem pirmajiem uzdevumiem bijis biedrības ģenerālsekretāra iecelšana. Līdzšinējai LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kurš amatu pildījis kopš 2009. gada, dienu pirms janvārī notikušajām LBS vēlēšanām paziņoja, ka darbu nevēlas ilgstoši turpināt. Šneps pagājušās nedēļas piektdienā atklāja, ka 11. jūnijā varētu tikt ievēlēts viņa aizvietotājs.

Ceturtdien notika LBS valdes sēde, kurā tās pārstāvji ievēlēja Kasparu Ciprusu ģenerālsekretāra amatā.

Cipruss šobrīd strādā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentā, bet iepriekš bijis Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) direktors, kā arī ilgstoši profesionāli spēlējis basketbolu. Latvijas valstsvienības sastāvā centra pozīcijas spēlētājs aizvadīja 87 spēles, bet pagājušo sezonu 38 gadus vecais rēzeknietis noslēdza Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijās (LBL2) "Jēkabpils" komandas rindās.

Jaunajam LBS ģenerālsekretāram ir maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā un basketbola trenera sertifikāts. 2018. gadā Cipruss absolvēja "FIBA Europe" izglītības programmu "Time out".

No 2010. līdz 2017. gadam Kaspars Cipruss bijis SIA "Jauno spēlētāju attīstības aģentūra 2010" direktors, organizējis jauno basketbolistu vasaras nometnes, treneru klīnikas un seminārus. 2015.-2018. gadā biedrības "SportSmarts" izpilddirektors, 2015.-2016. gadā SIA "Dinastija" projektu vadītājs, 2017-2019. gadā LBS Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktors, 2019. gadā starptautiskās jauno talantu nometnes "Basketball Without Borders Europe 2019", tehniskais direktors, kopš 2019. gada maija – Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta eksperts.

Bijušais basketbolists bija viens no trim kandidātiem, kurš pretendēja uz LBS prezidenta krēslu, bet vēlēšanu dienā viņš savā biedru uzrunā atklāja, ka atsauc savu kandidatūru.

Vēlēšanu uzvarētājs Raimonds Vējonis viņu iekļāva LBS padomē, bet Cipruss no vietas tajā atteicās. Rēzeknietis portālam "Delfi" skaidroja, ka nevar savienot pozīciju ar darbu IZM. Savukārt prezidenta amata kandidāte Anete Jēkabsone-Žogota pēc vēlēšanām kritizēja Ciprusu par viņa veikto soli.

Tāpat LBS valde ceturtdien uzklausīja trīs pretendentus uz Latvijas basketbola līgu direktora amatu un rekomendēja noslēgt darba līgumu ar ilggadējo valstsvienības spēlētāju Kristapu Janičenoku.

LBS valdi pārstāv tās prezidents Raimonds Vējonis, kā arī Daiga Žvirble (Jaunatnes komisija), Agris Galvanovskis (Treneru komisija), Edgars Jansons (3x3 basketbola komisija), Egils Lūsis (sieviešu basketbols), Klāvs Olšteins (Reģionu komisija) un Miks Balodis (vīriešu basketbols, "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ģenerālmenedžeris).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!