Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vienojusies ar apdrošināšanas kompāniju "Balcia Insurance SE" (Balcia) un "Orto Klīniku" par kopīgu ieguldījumu Latvijas jaunajos sporta talantos.

"Balcia", LBS un "ORTO Klīnika" apņēmušies sniegt pieredzes un finansiālo ieguldījumu Latvijas jaunajos sporta talantos.

"Sarežģītajā laikā ir svarīgi palīdz jaunatnes basketbolam ar reāliem darbiem. Paldies "Balcia Apdrošināšanai", kuras atbalsts palīdzēs pašiem mazākajiem basketbolistiem iespējami drošākā veidā labāk iepazīt mūsu lielisko spēli. Kopā ar "Balcia" paveras papildus iespējas organizēt interesantus un izglītojošus pasākums topošajiem čempioniem. Īpaši atzinīgi vērtējama "Balcia Apdrošināšana" iniciatīva, sadarbībā ar LBS un ORTO izstrādāt īpašu apdrošināšanas piedāvājumu jaunajiem sportistiem. Esmu pārliecināts, ka tā kļūs par visu sportojošo jauniešu ikdienu. " uzsver Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis.

"Veseli un fiziski attīstīti jaunieši ir Latvijas nākotne! Vaļasprieks vai profesionāla sporta nākotnes vīzija ir teju katra bērna motivācija izmēģināt kādu no sporta veidiem. Tāpēc bērnībā pamanīti un attīstīti talanti ir vērtība profesionālā izaugsmē. Izcilu profesionāļu komandā izveidojām topošajiem sportistiem piemērotāko apdrošināšanu Latvijā - "Junioru apdrošināšana". Gluži kā atbilstošs ekipējums, Junioru apdrošināšana ir neatņemama sporta sastāvdaļa, kas sniedz sirdsmieru vecākiem, treneriem un pašiem jauniešiem treniņos, sacensībās un ikdienas gaitās" pavēstīja "Balcia" valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

"Sasniegumi profesionālajā sportā ir neiedomāji bez pienācīgas sagatavošanās. Savukārt sasniegtā noturēšana un attīstība nav iedomāja bez labas veselības. Tieši tāpēc ir svarīgi spert pareizi pirmo soli sportā. ORTO patiesi gandarīts sniegt arī savu ieguldījumu jauniešu un viņu treneru izglītošanā par iespējami pareizāko sagatavošanos pirms jaunu, personīgo rekordu uzstādīšanas. Jauniešu sports primāri ir par veselīgu fizisko sagatavotību un tikai tad seko izcili, ilgtermiņā balstīti rezultāti. Apdrošināšana ir būtiska sporta ekipējuma sastāvdaļa, jo sports bez traumām ir neiedomājams, tomēr izglītoti treneri un jaunieši ir būtisks priekšnosacījums to skaita mazināšanai." skaidro ORTO Klīnika Sporta diagnostikas speciālists Jēkabs Grīnbergs.

"Junioru apdrošināšana" ir profesionāļu un vecāku dizainēta apdrošināšana mazajiem sportistiem, kas veidota, balstoties uz vecāku, treneru, sporta ārstu un fizioterapeitu pieredzi sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību un ORTO klīniku. Junioru apdrošināšana sniedz finansiālo aizsardzību visā pasaulē, bērniem piedaloties treniņos, sacensībās, sporta nometnēs, kā arī savās ikdienas gaitās. Apdrošināšanas polisēm ir augsti apdrošināšanas limiti dažādiem riskiem, kas izvērtēti, piedaloties mūsu pieaicinātai profesionāļu komandai - vecākiem, ORTO klīnikas speciālistiem, LBS pārstāvjiem, sportistiem un treneriem. Junioru Nelaimes gadījumu apdrošināšanu var iegādāties tiešsaistē "balcia.lv" vai pie "Balcia" sadarbības partneriem.

Latvijas Jaunatnes basketbola līga ir plašākās jaunatnes sacensības valstī. Katru gadu 14 grupās apmēram 400 meiteņu un zēnu komandas cīnās par Latvijas jaunatnes čempionu tituliem. Pašiem jaunākajiem tiek nodrošināta iespēja iepazīt basketbolu, rīkojot "Mini kausa izcīņu" un "NBA Junioru līgu", kā arī sacensības pirmo klašu skolēniem "Pirmie soļi basketbolā"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!