Foto: DELFI.lt

Latvijas Basketbola savienības (LBS) vīriešu izlašu koordinators Emīls Toms atklājis, ka piektdien Latvijā ieradīsies Jānis Strēlnieks un Jānis Timma (abi "Olympiacos"), Dairis Bertāns ("AX Olimpia Milan") un Rolands Šmits ("Barcelona"), kuru gatavība tā vakara spēlei pret Spānijas izlasi tiks noskaidrota īsi pirms spēles, vēsta LBS mājaslapa.

““Olympiacos”, “Barcelona” un “Milan” Eirolīgas spēles aizvada ceturtdien vakarā. Piektdien pa dienu Strēlnieks, Timma, Bertāns un Šmits lidos uz Rīgu un vakarā būs “Arēnā” kopā ar komandu. Viņu klubi oficiāli akceptējuši līdzdalību spēlē ar Melnkalni. Par spēli ar Spāniju runāsim piektdien no rīta, kad būs skaidrs, kāda slodze viņiem bijusi iepriekšējā vakarā, līdz ar to skaidrība būs tikai īsi pirms spēles," atklāja Toms.

Portāls "Delfi" iepriekš skaidroja veidus kā LBS mēģinājusi nodrošināt šo basketbolistu līdzdalību gaidāmajās izlases spēlēs. Vēl vakar gan publiski nebija zināma informācija, ka arī Rolands Šmits saņēmis zaļo gaismu no Barselonas kluba.

Tikmēr Žanis Peiners, kuram vēl Stambulas "Darussafaka" rindās piektdien jāizvada spēle Eirolīgā, komandai pievienosies jau Podgoricā.

“Spēlei gatavojas 12 spēlētāji. Visi ir veseli un motivēti parādīt labāko sniegumu. Šajā kvalifikācijas turnīrā jau esam pieraduši pie nepārtrauktajām sastāva svārstībām. Piektdien jābūt gataviem parādīt labāko sniegumu, neatkarīgi no apstākļiem. Pēc tam lemsim par sastāvu, kurš dosies uz spēli Melnkalnē," uzsver valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars, kurš norāda, ka komanda cenšas maksimāli racionāli izmantot treniņiem atvēlēto laiku, necerot uz pēdējā mirkļa papildinājumu.

Ja Latvijas izlase piektdien uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!