Foto: F64

Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 20. decembrī, oficiāli pieteicies Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatam, vēsta LBS. Tāpat pēdējā brīdī savu pieteikumu iesniegusi bijusī Latvijas izlases basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura pirmā publiskā telpā paziņoja par savu vēlmi kandidēt.

Vējonis kļuvis par otro kandidātu, kurš oficiāli pieteicies LBS prezidenta amatam. Aizvadītajā nedēļā to izdarīja arī bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs Kaspars Cipruss.

Vēlāk par trešo kandidāti kļuva Jēkabsone-Žogota, kura pirms tam nebija iesniegusi savu pieteikumu. Kā informē Jēkabsones-Žogotas pārstāvji, viņas kandidatūru atbalstījuši 17 LBS biedri.

Saskaņā ar LBS statūtiem, LBS biedri prezidenta amata kandidātus var izvirzīt ne vēlāk kā vienu kalendāro mēnesi pirms sapulces – līdz 2019. gada 20. decembrim plkst.17. Attiecīgajā laika periodā savu kandidatūru uz prezidenta amatu iesniedza trīs pretendenti.

Kad Vējonis bija Latvijas prezidents, viņš bieži apmeklēja BK "Ogre" un Latvijas valstsvienības spēles.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Vējonis uzrunāts kā kandidāts, kura ģenerālsekretārs būtu Edgars Šneps. Viņš nebija vienīgais nolūkotais pretendents uz amatu. To starpā bija cits bijušais Latvijas politiķis, kurš no piedāvājuma atteicies, kā arī kādreiz LBS strādājis darbinieks.

Valsts prezidenta sekretāre vēl 11. decembrī Vējoņa kandidatūru nespēja komentēt, aizbildinoties ar bijušā prezidenta atrašanos ārzemēs. Savukārt šīs nedēļas gaitā Vējonis un viņa pārstāve iespējamo lēmumu portālam "Delfi" nevēlējās komentēt.

Līdzšinējais LBS prezidents Valdis Voins paziņojis, ka uz trešo termiņu nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!